Друзям Путіна приготуватись: У Stratfor пояснили, які ще країни можуть потрапити під удар нових антиросійських санкцій США

Будь-які компанії та фізичні особи з третьої країни, які укладають велику угоду з російським оборонним або розвідувальним сектором, будуть покарані.

Ілюстрація: censor.net.ua

Під удар нових антиросійських санкцій США можуть потрапити країни, які співпрацюють з Російською Федерацією в оборонній та енергетичній сферах. Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні Апострофа, повідомляють Патріоти України.

Так, аналітики Stratfor нагадують, що вторинні санкції не нові для зовнішньої політики США. Вашингтон використовував такі заходи проти Ірану до підписання ядерної угоди в 2015 році, щоб Тегеран змінив свою поведінку. Але Росія, на відміну від Ірану, може похвалитися надійними енергетичними відносинами з Європою і Китаєм, а також зв'язками в оборонній сфері з багатьма державами. Вторинні санкції проти Росії, передбачені законом "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), можуть вплинути на відносини Штатів з цими країнами.

Відзначається, що, відповідно до CAATSA, будь-які компанії та фізичні особи з третьої країни, які укладають велику угоду з російським оборонним або розвідувальним сектором, будуть покарані.

"Компанії і приватні особи можуть подати заявку на звільнення від санкцій. Однак отримання такого звільнення вимагатиме від американської влади підтвердження не тільки того, що це не зашкодить інтересам національної безпеки США, але також і того, що Росія доклала значні зусилля по скороченню числа і інтенсивності кібератак", - йдеться в матеріалі приватної розвідки.

З огляду на те, що Кремль навряд чи піде на це найближчим часом, країни, які бажають продовжити торгівлю з російськими оборонним або розвідувальним секторами, можуть попросити про виняток.

Такий тимчасове відступ від правил, який має максимальну тривалість у 180 днів, вимагає від посадових осіб США засвідчити, що заявник істотно скорочує кількість великих угод з російськими суб'єктами. Але такий порядок виключення може привернути небажану увагу до країн, які займаються торгівлею з Росією, і дати Вашингтону важелі, щоб спробувати домогтися від них поступок.

Обережно, але оптимістично: Голова Пентагону відповів на питання, скільки F-16 отримає Україна у 2024 році

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:54

Протягом 2024 року Україна отримає більше ескадрильї американських винищувачів F-16. Вони прибуватимуть разом із пілотами та обслуговуючим персоналом. . Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на засіданні 21-го засідання у форматі "Рамштайну" 26...

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...