"Дуже болісно сприймав критику на адресу Шокіна": Сакварелідзе розповів про розмову з президентом, після якої був звільнений з ГПУ

Екс-заступник Шокіна назвав колишнього генпрокурора "символом ретрократіі і противником будь-якого прогресу в прокуратурі" і шкодує, що Петро Порошенко підтримав саме главу ГПУ.

Давид Сакварелідзе. Фото:dnpr.com.ua

Екс-заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе розповів про подробиці двох останніх розмов з президентом України Петром Порошенко. Про це він сказав в інтерв'ю виданню Фокус, інформують Патріоти України.

"Це були дуже короткі зустрічі. На першій я попросив Петра Порошенка про підтримку. Сказав, що моїх хлопців звільняють. Він обіцяв підтримати мене і зупинити звільнення. Запитав, чи збирався я виходити на акцію протесту. Я відповів, що збирався лише вийти подякувати всім присутнім.

Потім він запитав мене, чи не буду я писати заяву про звільнення і брати участь в цьому процесі вже як політик? Я відповів, що не збираюся цього робити, але якщо у президента є таке бажання, він може мене звільнити, оскільки сам запросив мене в Україну.

Зустріч керівників Генпрокуратури з протестуючими - нормальна практика. Я також відзначив для себе тоді, що президент дуже болісно сприймає критику на адресу Віктора Шокіна. Три дні по тому з вуст спікера прокуратури я почув, що я звільнений. Думаю, що він також озвучив позицію президента", - поділився Сакварелідзе.

Він назвав колишнього генпрокурора Віктора Шокіна "символом ретрократіі і противником будь-якого прогресу в прокуратурі" і шкодує, що Петро Порошенко підтримав саме главу ГПУ.

"Наприклад, більшість керівників в створеному нами управлінні з реформування, яких ми набрали через конкурс поза системою і які супроводжували конкурсний відбір до місцевих прокуратур, написали заяви про звільнення. Це безпосередньо ті люди, призначення яких особисто прискорював і домагався сам президент, поки команда Шокіна робила все можливе, щоб їх із системи видавити.

Згадані мною люди не грузини - всі вони представники молодого покоління українців, які прийшли через конкурс на мізерні зарплати, щоб змінити свою країну на краще. Символічно, що через рік ці люди теж розчаровані і тепер залишають прокуратуру", - зазначив колишній заступник Шокіна.

Коментуючи питання про те, що спочатку Порошенко підтримував його кандидатуру на посаді заступника глави ГПУ, Сакварелідзе сказав: "Віктор Шокін переважив. Можливо, мене взяли в Генпрокуратуру для відводу очей.

Мовляв, нехай грузин займається імітацією реформ і корекцією іміджу прокуратури, а Шокін тим часом буде робити те, що потрібно. Однак це неможливо через принципову різницю між мною і Шокіним: в світогляді, в підходах і, головне, в розумінні функцій прокуратури".

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...