Дуже символічно: Порошенко презентував "подарунок" Москві до Дня Росії

Незважаючи на те, що весь світ переконує Росію визнати неправомірність своїх дій та забратися з окупованих районів Донбасу та Криму, Росія і далі наполегливо бреше, але відповідати за злочини колись все одно доведеться.

Петро Порошенко. Фото: Кореспондент.

Подача меморандуму по справі України проти Росії про порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації є важливим етапом в залученні РФ до відповідальності. Про це на своїй сторінці в Facebook написав президент України Петро Порошенко, зазначивши символізм події, передають Патріоти України.

"Дуже символічно, що Міжнародний Суд ООН визначив саме 12 червня - День Росії - для подачі Меморандуму. Подання Меморандуму у справі проти Росії - важливий етап в доказі того, що за всі свої протиправні дії РФ нести відповідальність", - зазначив президент.

Голова держави нагадав, що незважаючи на те, що весь світ переконує Росію визнати неправомірність своїх дій та забратися з окупованих районів Донбасу та Криму, Росія і далі наполегливо бреше. "Бреше, що це не вони окуповували українські землі, привезли Бук, яким збили МН-17, завезли Гради, яким обстріляли мирних жителів Маріуполя, Краматорська та Авдіївки та блокпост у Волновасі. Посадові особи РФ вперто брешуть, що не вербували терористів, які вчиняли вибухи в Одесі, Харкові та Києві. Брешуть і про те, що не виживають українців і кримських татар з Криму, дискримінуючи їх в умовах окупації. Подолати цю брехню можна лише правдою і доказами. Для цього нам потрібна позиція Міжнародного Суду ООН, який надасть належну оцінку діям РФ і не залишить їм можливості ховатися від відповідальності за черговими маніпуляціями та криками "це не ми" і "нас там нема", - заявив Порошенко.

Меморандум містить надзвичайну, як для практики Суду, кількість доказів. Це зроблено для того, щоб ні у кого не залишилося сумнівів, що Росія вчинила протиправні дії і повинна понести за це відповідальність. "Попереду ще багато роботи по доведенню правди, але правда на нашому боці і тому ми будемо її відстоювати і захищати всіма належними засобами", - резюмував президент.

У свою чергу Голова МЗС України Павло Клімкін зазначив: "Сьогодні РФ отримає від нас своєрідний «подарунок» в МС ООН. Він важить близько 90 кг, складається з 17 500 сторінок тексту і міститься в 29 томах. Подаємо наш меморандум по фінансуванню тероризму і расовій дискримінації. Сподіваюсь, МС ООН не встоїть перед такою кількістю доказового матеріалу. Працюють люди."

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...