Два роки топтання на місці: для реформ в Україні вже майже запізно, - Сікорський

Поки патріоти проливали свою кров, а волонтери та свідомі громадяни допомагали фронту чим могли, керівництво країни загрузло в корупції, чварах та змарнувало час.

Радослав Сікорський. Фото: espreso.tv.

Для впровадження реформ в Україні вже майже надто пізно. Про це заявив екс-міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю чеському виданню Respekt, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"Реформи проходять повільно, але будемо сподіватися, що відоме правило, яке говорить, що держави роблять реформи тільки тоді, коли для них майже занадто пізно, буде застосовуватися також і в Україні", -відзначив він. "І дійсно для України вже майже занадто пізно. Якщо Україна не зробить цього (проведе реформи - Ред.), нам доведеться зіткнутися з агресією Путіна, тому що вона буде слабкоюі нездатною захистити себе", - наголосив Сікорський.

"Тому у випадку України та її трансформації, на карту поставлено набагато більше, ніж у Польщі чи Чехії. Як Ви пам'ятаєте, ніхто не ставив під сумнів польські кордони в 1990-і роки", - зауважив політик.

Водночас, говорячи про агресію РФ проти України, Сікорський висловив переконання, що "Путін програв на Донбасі". "Путін- це гравець, чия вдача закінчилася. В деяких випадках – наприклад, у Чеченській війні або війні в Грузії, або в разі анексії Криму – він діяв авантюрно. І він виграв ці авантюри, але він програв на Донбасі", - переконаний Сікорський.

"Я це передбачав": Ілон Маск знову заговорив про поразку України після скандальної статті Politico

четвер, 18 квітень 2024, 16:53

Американський мільярдер Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. Цього разу винахідник видав, що нібито передбачає поразку України. При цьому Маск заявив, що кінець війни на користь Росії легко передбачити. Про ...

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...