​Дві тактики в руках Гризлова: Експерт про несподіваний візит кремлівських гостей

Найближчі дні можуть показати, чи дійсно Путін почав «здавати своїх» на Донбасі, чи терміновий приїзд Гризлова - «розвідка боєм»
Борис Гризлов

Патріоти України повідомляли думку українського експерта Шуклінова, що «високий гість» приїзжав по-тихому домовитися з Києвом про компромісне рішення, щось віддати, щось притримати. Опосередковано на цю версію працює і заява українського МЗС про «сподівання, що участь Гризлова у контактній групі означає припинення саботажу РФ мінських угод».

Однак є і інше тлумачення. Приїзд до Києва представника Росії в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу і колишнього голови Держдуми РФ Бориса Гризлова означає підвищення Москвою статусу переговірників, вважає Олеся Яхно. Про це політичний експерт розповіла в коментарі "Обозревателю".

"Нам треба розуміти, що російська дипломатія дуже дисциплінована, тому ми не можемо говорити про якісь персональні цілі Гризлова по Україні. Він буде діяти в рамках загальної політики Кремля. Інша справа, що Гризлов досвідчений апаратник, системний політик, обіймав багато високих посад в ієрархії російської влади", - сказала Яхно.

Експерт додала: "Залучення системних політиків означає підвищення серйозності переговорного процесу. Тому є ймовірність зміни ситуації на Донбасі".

На думку Яхно, Гризлов може проводити дві тактики Кремля.

"Перша: Росія намагатиметься відповзати з Донбасу. Це можливо в тому випадку, якщо в Кремлі вважають ситуацію в російській економіці та санкції Заходу досить болючими. Друга: Кремль затягуватиме ситуацію доти, поки не намацає оптимальний для себе момент", - підсумувала експерт.

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...