Диктатори теж страждають: У Башара Асада в родині горе

Асада-молодшого часто називають ініціатором жорстоких придушень акцій протесту, спрямованих проти режиму Башара Асада.
Махер Асад. Фото: соцмережі.

Молодший брат президента Сирії Башара Асада, Махер Асад, поранений при атаці на військовий аеродром в Дамаску. Про це повідомляють арабські ЗМІ з посиланням на соціальні мережі, передають Патріоти України.

Як повідомляли раніше, сьогодні вночі, 2 вересня, атаці піддалися склади з озброєнням, розташовані в аеропорту «Аль-Мазе» в Дамаску. За даними сирійських правозахисників, є загиблі, атака здійснена Ізраїлем. Афільована з терористичною організацією «Хізбалла» інформаційна мережа «Аль-Маядін» також звинуватила Ізраїль в атаці на сирійський об'єкт.
Разом з тим державне інформаційне агентство Сирії Sana відкидає факт атаки Ізраїлю, повідомляючи, що вибухи стали наслідком замикання електрики. Ряд арабських ЗМІ стверджує, що під час атаки була активована система ППО Сирії.
Пізніше були чутні вибухи в районі військового аеропорту «Аль-Мазе» в Дамаску і в інших районах сирійської столиці. Арабські засоби масової інформації повідомили, що атаці піддався дослідний центр «Джімрія», раніше він не раз ставав об'єктом атаки з боку ВПС Ізраїлю.
Махер Асад - молодший брат президента Сирії, його вважають другою за впливом людиною в країні. Він є бригадним генералом, командувачем Республіканською гвардією і елітною 4-ю бронетанковою дивізією.
Асада-молодшого часто називають ініціатором жорстоких придушень акцій протесту, спрямованих проти режиму Башара Асада. При цьому ряд експертів вважає, що відносини між рідними братами носять складний і часто напружений характер.

Ворог не припиняє атак: Росія знову уразила інфраструктурний об'єкт в Одесі

субота, 20 квітень 2024, 9:52

Військові уточнили наслідки атак Росії у ніч на 20 квітня - ворог атакував балістикою промислову інфраструктуру Запоріжжя та уразив інфраструктурний об'єкт в Одесі, передають Патріоти України. Деталі: Зазначається, що промислову інфраструктуру Запоріж...

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...