Диверсанти і розвідники: Названо найнебезпечніші підрозділи Путіна на Донбасі

Російський спецназ виконує "особливі" завдання, відзначають військові експерти.

Ілюстрація: ЖЖНайбільшу небезпеку для Збройних сил України (ЗСУ) на Донбасі несуть в собі розвідувально-диверсійні групи (ДРГ), які здійснюють рейди по тилах і складаються переважно з російських спецназівців. Про це розповів координатор групи "Інформаційний опір", військовий експерт Костянтин Машовець в інтерв'ю Online.ua, повідомляють Патріоти України.

"У нас будь-яку піхотну групу "орків" прийнято називати ДРГ. Є просто групи, що намагаються таємно підійти до наших позицій і раптово обстріляти. Класичні ДРГ діють по-іншому, як можна "тихіше". Їх завдання — розвідка і диверсія. А групи, які ходять в рейди на наш передній край, перевіряють наших бійців на пильність, по можливості намагаються когось вбити або взяти в полон — це більше піхотний рейд, а не ДРГ. Це теж небезпечно, особливо для підрозділів в першій лінії. Але розвідувально-диверсійні групи, які працюють по тилах, складаються переважно з російських спецназівців. Це набагато небезпечніше за наслідками, особливо, коли вони діють безкарно, не стикаючись з адекватним протидією", - пояснює експерт.

За словами Машовця, чисельність диверсійних груп, а також їх склад і озброєння залежать від завдань і ситуації. "Якщо завдання — закласти кілька радіокерованих фугасів або підірвати конвой, це один склад з одним озброєнням. Якщо треба взяти полоненого, зразки озброєння або документи — це інший склад. Підірвати склад з боєприпасами та пальним — третій", - говорить він.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...