Диво дивнеє: ОБСЄ знову побачила "груз 200" на шляху з Донбасу в Росію

В оприлюдненому тижневому звіті місії з 26 жовтня по 1 листопада 2016 року спостерігачі ОБСЄ розповіли про похоронний фургон з "грузом 200", який рухався в РФ.

ОБСЄ знову побачила "груз 200" на шляху з Донбасу в Росію. Карикатура: durdom.in.ua.

Спостерігачі ОБСЄ, що базуються на російських прикордонних пунктах пропуску Гуково і Донецьк в Ростовській області, зафіксували похоронний фургон з написом "200" на українсько-російському кордоні. Про це йдеться в оприлюдненому вчора тижневому звіті місії з 26 жовтня по 1 листопада 2016 року, пишуть Патріоти України з посиланням на Економіку від Пророка.

Зокрема, спостерігачі 27 жовтня о 15:00 на прикордонному пункті Гуково побачили фургон з російськими номерними знаками, який перетинав кордон з України в Російську Федерацію.

"Фургон з обох сторін мав напис російською мовою "Похоронний" і на лобовому склі на папері формату А4 був знак "200". Спостережна місія не мала можливості з'ясувати, перевозив фургон труни чи ні", - сказано в повідомленні.

У попередній раз ОБСЄ помітила, що в Росію везуть "вантаж 200" з окупованого Донбасу, у вересні. Про це йшлося в щотижневій доповіді Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні по роботі на прикордонних пропускних пунктах "Гуково" і "Донецьк" за станом на 8 вересня.

Варто відзначити, що сумніватися в тому, що "вантажі 200" йдуть з України в Росію набагато частіше, ніж це фіксує ОБСЄ, не доводиться.

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...