Джо Байден у захопленні від сміливості Надії Савченко

За минулі 20 місяців ув'язнена льотчиця стала символом української національної гордості і сили, заявив віце-президент США.

Джозеф Байден. Фото:minval.az

Долею Надії Савченко занепокоївся віце-президент США Джо Байден. Він просить Росію зробити правильний вибір - зняти всі звинувачення і негайно звільнити неправомірно затриману українську льотчицю. Про це він написав у заяві, розміщеній на офіційній сторінці урядової організації U.S. Embassy Kyiv Ukraine у Facebook, зазначають Патріоти України.

"У грудні минулого року я мав честь звернутися до Верховної Ради України. Я говорив з ними про те, що вони, як український парламент, мають можливість написати нове майбутнє для своєї країни. Але було відчутно, що один з представників Ради був відсутній в той день - Надія Савченко. Натомість, її фотографія висіла на трибуні як нагадування про її тривалу боротьбі.

Надія неправомірно знаходиться в ув'язненні в Росії з 2014 року - затримана і під слідством за сфабрикованими звинуваченнями. Надія гордо служила своїй країні як військовослужбовець збройних сил, беручи участь у військових діях на сході України, коли її викрали сепаратисти і перевезли через кордон проти її волі." - написав Байден.

"За минулі 20 місяців вона стала символом української національної гордості і сили. Її навіть обрали до Верховної Ради в той час, як вона перебувала за тюремними гратами. Її триваюче незаконне утримання під вартою - явне порушення Росією взятих на себе зобов'язань по Мінським домовленостями, тому Надія повинна бути негайно звільнена. Нещодавно Надія оголосила про початок голодного протесту проти її затримання, і її здоров'я почало погіршуватися після 5 днів без їжі і води.

Сьогодні, коли ми відзначаємо Міжнародний жіночий день і шануємо усіх хоробрих жінок, які боролися проти несправедливості в цьому світі, ми також надаємо підтримку Надії і всього українського народу. І ми закликаємо Росію зробити правильний вибір - зняти всі звинувачення і негайно відпустити Надію. Вона заслуговує повернутися додому до своєї сім'ї і друзям, приєднатися до колег в Раді і почати будувати нову Україну." - підсумував віце-президент США.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...