Е-декларація Гройсмана: Скільки "мінімалок" у 3200 заробив прем'єр?

В 2016 році з отриманих доходів Володимир Гройсман сплатив понад 1,5 млн грн податків.

Володимир Гройсман. Фото: rbc.ua.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман подав електронну декларацію за 2016 рік. Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, сумарний дохід прем'єра за рік склав 15,7 мільйонів гривень, пишуть Патріоти України.

Згідно з декларацією, заробітна плата Володимира Гройсмана в 2016 році склала 281 тис. грн. Його дохід включає також відсотки по депозитах, розміщених в українських банках, в розмірі 154 тис. грн.

"Переважна частина доходу прем'єр-міністра України за 2016 рік отримана в результаті відчуження належного йому автомобіля і земельної ділянки, сформованої в результаті поділу ділянки, раніше зазначеної в електронній декларації Володимира Гройсмана за 2015 рік.

Від зазначених операцій главою уряду отримано 11,130 млн грн. Додатково від здачі в оренду належних Володимиру Гройсману об'єктів нерухомого майна, які є в його власності вже багато років, надійшло 4,2 млн грн ", - повідомили в Кабміні.

Відзначається, що з отриманих доходів Володимир Гройсман виплатив в минулому році понад 1,5 млн грн податків.

Доходи дружини прем'єр-міністра України за 2016 рік склали 1,625 млн грн, з яких 1,4 млн грн - доходи від ведення Оленою Гройсман підприємницької діяльності.

"У 2016 році подружжям Гройсманів не придбавалися об'єкти нерухомого майна, рухоме майно і нематеріальні активи, декларування яких є обов'язковим згідно із законодавством України", - йдеться в повідомленні.

Отримані в цьому році доходи і більшу частину задекларованої раніше готівки Гройсман та його родина, згідно з поданою декларацією, розмістили на рахунках в українських банківських установах.

Варто також відзначити, що декларацію прем'єр-міністра на сайті Єдиного реєстру подивитися на даний момент неможливо через технічні роботи на ресурсі.

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...