Екс-міністр про слабке місце Яценюка: У фракції бояться виборів, "тушки фронтовиків" побіжать в обійми президента

Фракція прем'єра не хоче йти на вибори, бо розуміє, що до наступного складу парламенту може не потрапити.

Арсеній Яценюк. Фото:antikor.com.ua

Слабким місцем прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка стала фракція "Народний фронт" у Верховній Раді, яку вважають його сильною стороною. Про це в коментарі Обозревателю розповів колишній міністр економіки України Сергій Терьохін, передають Патріоти України.

"У складі БПП багато мажоритарників. Вони не хочуть йти на вибори. Їм не подобається ходити по людях, розповідати байки, які ніколи не стануть реальністю", - сказав Терьохін.

Політик додав: "У "Народному фронті" більшість списочників. Вони не мають можливості пройти в наступний парламент під брендом "Народного фронту". Тому теж не хочуть виборів".

Терьохін впевнений, що депутати "Народного фронту" можуть стати "тушками". "Всі вигадки Яценюка в стилі "ми вийдемо з коаліції"- простий шантаж. Його "Народний фронт" розвалиться, а депутати побіжать до партії президента", - запевнив екс-міністр.

"Якщо 16 лютого Рада відправить Яценюка у відставку, в "Народному фронті" залишиться три нещасних депутата. Сьогодні Петро Порошенко стримується від "тушкування" "Народного фронту" тільки через страх за формування наступної коаліції", - підсумував Терьохін.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...