У кримінальній справі проти соратника Яценюка затримано ще одного фігуранта

Затриманий був оголошений в розшук ще в листопаді 2017 року.

У "справі Мартиненка" затримано ще одного фігуранта. Ілюстрація: Факти.

Детективи НАБУ затримали в Києві підозрюваного в заволодінні коштами ДП НАЕК "Енергоатом" в сумі 6,4 млн євро. Про це прес-служба Національного антикорупційного бюро в п'ятницю, 12 жовтня, повідомила на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Затриманого підозрюють «в пособництві в заволодінні організованою групою чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим в особливо великому розмірі». Також повідомляється, що затриманий був оголошений в розшук ще в листопаді 2017 року.
За даними слідства, підозрюваний особисто за вказівкою колишнього народного депутата Миколи Мартиненка, виступав представником компанії BRADCREST INVESTMENTS S.A. (Панамська Республіка). У банківських установах Швейцарії він відкривав розрахункові рахунки цієї компанії для того, щоб на них надходили кошти ( «відкати») від чеської компанії SKODA JS as. Таким чином на рахунки панамської компанії надійшло 6,4 млн євро.
За даними детективів, підозрюваний особисто домовлявся з представниками чеської компанії SKODA JS as щодо розмірів перерахувань «відкатів». Крім того, за версією слідства, підозрюваний відкрив ще ряд розрахункових рахунків компаній, бенефіціарним власником яких був екс-народний депутат, в європейських банківських установах. З використанням цих рахунків здійснювалася подальша легалізація (відмивання) грошей, отриманих злочинним шляхом.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...