Екс-міністру режиму Януковича повідомили про підозру

Миколу Присяжнюка та ще двох осіб підозрюють в незаконній приватизації та подальшій легалізації державного майна.

М.Присяжнюк. Фото: ord-ua.com.

12 червня Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому міністру агрополітики та продовольства Миколі Присяжнюку і ще двом особам. Екс-міністр і ще двоє осіб підозрюються в скоєнні незаконної приватизації та подальшої легалізації державного майна. Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган, передають Патріоти України.

Справа про незаконну приватизацію стосується приміщення на Хрещатику, 24, що належало Мінагрополітики. Площа приміщення становить 516,6 кв. м. За версією слідства, держмайно було незаконно приватизовано за попередньою змовою групою осіб, включаючи посадових осіб Мінагрополітики за участю регіонального відділення Фонду держмайна України по Києву.
У підозрюваних в організації та виконанні цього злочину, а також у посадових осіб Фонду державного майна України, проведені обшуки. На незаконно приватизоване майно накладено арешт. Досудове розслідування триває.
Нагадаємо, розслідування щодо екс-міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка було відкрито в 2014 році за фактом незаконного відчуження державного майна. Колишній високопоставлений чиновник з 2014 року перебуває в розшуку.

Особливий маневр? У ЗСУ пояснили, для чого Росія нарощує війська на Харківському напрямку

понеділок, 29 квітень 2024, 15:50

Військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону розповів, навіщо росіяни нарощують чисельність на Харківському напрямку та вчергове активізували свої дії на Куп’янському напрямку, передають Патріоти Укра...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...