Екс-радник Трампа Флінн отримав від російських компаній більше 50 тисяч доларів

Майкл Флінн протягом 2015 року одержував гроші від телеканалу Russia Today, авіакомпанії «Волга-Дніпро» і дочірньої компанії розробника антивірусних програм Kaspersky Lab нібито за публічні виступи в Москві.

Майкл Флінн пішов у відставку через розмови з послом Росії. Фото: rt.com.

У четвер, 16 березня, член Комітету з нагляду Конгресу США Елайджа Каммінгс оприлюднив документи, згідно з якими колишній радник президента Дональда Трампа з питань національної безпеки Майкл Флінн протягом 2015 року одержав від російських компаній більше 50 тисяч доларів, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Державний телеканал Russia Today (RT) виплатив Флінну 45 тисяч доларів за участь в конференції в Москві в грудні 2015 року. Ще два грошових перекази по 11 250 доларів кожен йому перерахували авіакомпанія «Волга-Дніпро» і дочірня компанія розробника антивірусних програм Kaspersky Lab.

Всі виплати, якщо вірити документам, є гонорарами за виступи Майкла Флінна в Москві.

Нагадаємо, Майкл Флінн був відправлений у відставку з поста радника президента США 14 лютого після того, як стало відомо, що він, не маючи відповідних повноважень, вів по телефону переговори з послом Росії в США Сергієм Кисляком. Флінн приховав це від Дональда Трампа. Коли повідомлення про його розмови з Кисляком з'явилися в ЗМІ, радник запевнив віце-президента США Майка Пенса, що це неправда.

Дізнавшись про документи, представлені конгресменом Каммінгсом, Майк Пенс заявив: «Це тільки доводить, що наше рішення відправити Флінна у відставку було правильним».

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...