Екс-регіонал "злив" свого патрона: У 2014 році луганських сепаратистів фінансував Олександр Єфремов

Володимир Ландик назвав по прізвищах організаторів "російської весни" в Луганську.

Ландик заявив про готовність надати ГПУ докази злочинів Єфремова. Фото: РБК.

Екс-губернатор Луганської області, один з колишніх лідерів Партії регіонів Олександр Єфремов в 2014 році грав провідну роль у фінансуванні сепаратистського руху на Луганщині. Гроші прихильникам "російської весни" роздавали через місцеві осередки ПР і Компартії. Про це політик і бізнесмен з Луганської області, колишній нардеп від Партії регіонів Володимир Ландик заявив в інтерв'ю Online.ua, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Ніхто даром нічого не робив, всі ці рухи сепаратистські фінансувалися. Слідству потрібно пройти весь ланцюжок, з самого низу: і докази приведуть спочатку до місцевих регіоналів і комуністів, а потім - до Єфремова", - сказав Ландік.

Екс-регіонал навів приклади, коли навесні 2014-го перед українською армією перекривали дороги.

"Скажімо, на станції Вільхова (Станично-Луганський район Луганської області. - Ред.) залізницею підвозилися наші БТРи, знімали їх з платформ і відправляли на кордон в Красну Талівку. Хто вийшов цьому перешкоджати - бабусі-дідусі? Ні, вийшли активісти партії регіонів. Яким за це заплатили ", - зазначив Ландик.

"Або заходить наш батальйон в Старобільськ. Люди перекривають дорогу - хто ці люди? Я знаю - хто! Я - керівник Луганської облспоживспілки, і я знаю, що це м'ясники з ринку, і це таксисти, які працювали на привокзальній площі. І якщо їх допитати, вони розкажуть, що гроші отримали від комуністів. Тепер беріть секретаря райкому КПУ в Старобільську, запитуйте: "Ти такий крутий, у тебе грошей багато?" І він розповість, звідки гроші ", - додав він.

За словами екс-регіонала, акції проходили всюди в Луганській області: в Рубіжному, Сєвєродонецьку, Лисичанську.

"Людей частково давала Партія регіонів, а платив за це Спиридон Кілінкаров (перший секретар Луганського обкому КПУ, на той момент народний депутат України. - Ред.). Сам бачив. На моїх очах у своєму кабінеті Кілінкаров давав гроші першому секретареві Рубіжанського міськкому КПУ Неллі Задираці, яка потім проголосила себе "міністром закордонних справ ЛНР" ... потім в Рубіжному почалися зоворушення, і Задирака там була головною заколотницею", - зазначив він.

Ландик також заявив, що раніше на гроші Єфремова масово звозили працівників держпідприємств на "антимайдан" в Києві. "У кожному районі така "трійка" діяла: голова районної адміністрації, прокурор району і головний міліціонер. Наприклад, прокурор давав гроші на "тормозки", міліція забезпечувала квитки. А глава райадміністрації за 200 гривень на відрядження роздавав", - повідомив він.

"І коли цей глава райадміністрації повірить, що попереду в'язниця, він розповість, звідки у нього взялася ця сума, і скільки він собі поклав в кишеню (бо я знаю - виділялося по 400 гривень на людину, а він давав 200). І ніхто не захоче сидіти довго в тюрмі, всі розкажуть, звідки гроші - і цей потік призведе до найближчого оточення Єфремова. і ті його здадуть, вони всі злі на Єфремова. вони зрозуміли, що ця сволота грала свою гру ", - підкреслив колишній регіонал.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти Олександра Єфремова за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...