Експерти назвали три критичні дати, коли Путін почне широкомасштабне вторнення

Слабкість США та ЄС, занадто стримана позиція НАТО дають змогу Росії протягом наступних 10-12 місяців реалізовувати будь-які сценарії на пострадянському просторі.

Путін готовий до вторгнення в Україну. Фото: dailylviv.com.

Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння називає три ймовірні дати, коли президент РФ Володимир Путін може розпочати повномасштабне вторгнення в Україну, пишуть Патріоти України з посиланням на Главком.

Експерти відзначають, що запустити підготовлений механізм повномасштабної війни проти України можливо у будь-який момент - навіть другорядні та нестратегічні події (як замах на ватажка терористичних організацій «ЛНР» чи «ДНР» може виявитися відпрацюванням елемента для запуску негативного сценарію).

Відповідно до зазначеного треба взяти до уваги наявність кількох вкрай небезпечних (пікових) дат:

День незалежності України є особливим подразником, оскільки це свято спростовує кремлівську тезу про те, що Україна «не відбулася як держава». 25 років – термін, який доводить, що Україна існує, і що це – незалежна від Росії держава, а народ України не тільки ніяк не пов'язаний з російським, а є абсолютно іншою ідентичністю.

Втім, для початку війни може бути використаний будь-який інший привід. ЦДАКР дійшов висновків, що навчання «Кавказ-2016», яке розпочинається в Росії на початку вересня, може трансформуватися у військову операцію проти України та стати початком війни високої інтенсивності.

Важливими також є дати 5 вересня (коли буде проходити засідання Великої двадцятки та Нормандської четвірки у Китаї) та 18 вересня (парламентські вибори в РФ). Саме період після 5 вересня можна вважати найбільш небезпечним.

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...