​Експерти запевняють - шанси гарні: Україна підготувала сильний удар по Росії через кримську акваторію, Москва нервує

Протистояння через анексовану агресором територію поширюється з землі і на воду. Наша держава при цьому вбиває двох зайців. І в Кремлі це добре усвідомлюють.

По-перше, наша держава отримує гарний інформаційний привід, щоб світ не «забував» і не «зливав» потихеньку питання у невизначену «замороженість». По-друге майже невідворотнє рішення суду ще більше ускладнить життя окупантів в міжнародних справах, зазначають Патріоти України.

Так вважає і російський журналіст, експерт у морській тематиці Михайло Войтенко. Він вважає, що заява голови МЗС України Павла Клімкіна про права Києва на воду навколо анексованого Криму має серйозну загрозу для Росії.

Журналіст зазначає, що економічна зона до 200 миль і всі багатства там, до яких належить і газ, що видобувається на чорноморському шельфі, вважаються українськими, і це буде визнано будь-яким міжнародним судом.

Водночас Войтенко наголошує, що незрозуміло, як таке рішення суду можуть реалізувати на практиці. Разом з тим російський морський експерт вважає дуже небезпечним те, що рішення щодо справ, пов'язаних із Кримом, на користь України накопичуються, і це небезпечно для РФ.

"Незабаром Україна зможе виставити дуже і дуже серйозний рахунок", — додає Войтенко.

Аналогічну позицію висловлює і провідний науковий співробітник сектора європейських країн СНД і Балтії Центру досліджень проблем країн ближнього зарубіжжя РІСД Олег Неменский. І цей російський вважає, що в України є непогані шанси виграти позови проти РФ в міжнародних арбітражах, тому що жодна країна в світі не визнала Крим в складі Росії.

Варто зазначити, що обидва експерта не є прихильниками українських інтересів, і висловлюють серйозне занепокоєння через нову загрозу «русскому Крыму».

Занепад московської імперії все очевидніший: Сербія обміняла Росію на Китай. Підсумки візиту Сі Цзіньпіна до Белграду - Politico

четвер, 9 травень 2024, 9:32

Братушки радо вітали свого нового покровителя у змаганнях за Косове. Московитам залишається робити вимушено радісний вигляд, дивлячись як далекосхідний сюзерен перебирає у них найглибшу зону впливу у Європі. Приїзд лідера Китая Сі Цзіньпіна до Белграда...

Заміна мосту? Росіяни майже добудували залізницю, яка з'єднає Маріуполь з Ростовом-на-Дону, - Андрющенко

четвер, 9 травень 2024, 9:23

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що залізниця, яка з'єднає Волноваху з Ростовом-на-Дону через Маріуполь, запрацює в кінці травня, на початку червня Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо". "За квітень і початок травня...