Електрика для окупантів: Нацгвардія штурмує активістів блокади Криму, що охороняють повалені опори ЛЕП

Кілька кримських татар постраждали. Силовики не стріляють, але б'ють прикладами автомата, у тому числі і жінок.

Активістів біля повалених опор ЛЕП штурмують бійці Нацгвардії. Ілюстрація:texty.org.ua

Бійці Національної гвардії і батальйон "Херсон" на чолі з керівником Бюро протидії наркозлочинності Іллею Ківою штурмують учасників блокади окупованого Криму, які не дають можливості відновити пошкоджені лінії електропередач (ЛЕП) на Чаплинці. Про це у Facebook написав журналіст Осман Пашаєв, інформують Патріоти України.

"Ілля Ківа і 70 озброєних автоматників з Нацгвардії та батальйону Херсон штурмують учасників акції блокади на Чаплинці. Комендат наметового містечка Дилявер ага сидить всередині однієї з опор. Автоматники оточили все навколо. Очікується арешт Ленура Іслямова (власник ATR, організатор блокади Криму - ред.)", - написав Пашаєв.

У свою чергу інший журналіст Шевкет Наматуллаєв зазначає, що силовики хочуть відтіснити учасників блокади від ліній електропередач.

"За словами очевидців, вже кілька кримських татар постраждали. Силовики не стріляють, але б'ють прикладами автомата, у тому числі і жінок.

Протистояння триває, на місце зіткнення продовжують прибувати кримські татари, які живуть в Херсонській області", - написав журналіст.

Про загрозу кровопролиття також пише в Facebook заступник Генерального директора телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв.

"Зараз на тому місці, де завалилися опори ЛЕП, активісти на чолі з Лєнуром Іслямовим, які намагаються перешкодити їх відновленню, оточені збройним спецназом.

Обстановка напружена до межі, в будь-який момент може статися кровопролиття. Лідери кримських татар намагаються зв'язатися з президентом і главою МВС з тим, щоб не сталося непоправного", - зазначив Муждабаєв.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...