Ердоган веде до розриву стосунки Туреччини з США та Заходом, - експерт

Внутрішньополітична ситуація в Туреччині завжди була нестабільною в силу національних особливостей народностей, що проживають в країні та політичного устрою.

Реджеп Ердоган. Фото: inosmi.ru.

Відносини США з Туреччиною швидко йдуть вниз по похилій площині до дуже поганого завершення. Туреччина звинувачує Захід і США в тому, що ті знали і готували переворот. Тоді як США це відкидають. Про це пише на своїй сторінці в Фейсбуці Alexander J Flint, передають Патріоти України.

Туреччина вимагає видати одного ісламського вченого, який розробив один з видів ісламу - в найбільш його світській формі і можливій для застосування при демократії Фетхуллаха Ґюлена. Ґюлен виїхав з Туреччини в 1999 році в добровільне заслання і живе в Пенсільванії, звідки керує мережею шкіл і програм по його виду і розумінню Ісламу. Туреччина вважає його призвідником перевороту, проте не представляє ніяких доказів цього. Американська правова система не видасть Гюллена, поки не будуть представлені ці докази, яких швидше за все просто немає.

Ердоган, президент Туреччини, швидше за все сам і влаштував цей переворот, яким свого роду підпалив Рейхстаг, щоб використати цю подію для повної політичної чистки опозиції в Туреччині і зміцнення своєї авторитарної влади. Сам Ердоган один з натхненників помірного виду ісламізму, який базується на одній з теорії Братів Мусульман з Єгипту, а також на навчаннях місцевих турецьких богословів. Ісламізм в Туреччині знаходиться в серйозному конфлікті з прозахідною армією і берегинею традицій Ататюрка чи націоналістичною, світською Туреччини.

Ердоган також побічно звинувачується Заходом в прямій і непрямій підтримці цілої низки терористичних арабських груп в Сирії і в Іраку. Він же свого часу підтримував силові дії проти Ізраїлю в Газі. При цьому Ердоган не дає можливості світським угрупованням курдів знищити Даеш і взяти під контроль ту чи іншу територію як в Сирії так і в Іраку. Будь-яке державне утворення курдів, фактично може стати викликом для територіальної єдності Туреччини, де проживає величезна курдська громада.

Туреччина, нагадаю, це на 100% завойована за останні 1000 років територія інших держав і народів. Турки спочатку були одним з кочових племен в районі Аральського моря. У 8-9 му століттях нової ери турецькі племена, прийнявши Іслам, рушили на захід і, військовим чином розбивши місцеві держави, заснували на їх місці свої. Зокрема на території Туреччини були до турків, держави вірмен, курдів і візантійських греків. І територія була християнська. З тих самих пір йде прихована і відкрита війна між тими чи іншими групами в регіоні, які вимагають як мінімум автономії. Турки змогли утримати цю територію тільки за рахунок військової сили, або за рахунок політичних подій в світі, які не дали європейським державам серйозно урізати територію Туреччини, після поразки у війні в 1918 році. Ситуація так і залишається далекою від остаточного рішення до цього часу.

Нагадаємо, в Туреччині заарештовані тисячі людей і звільнено з роботи десятки тисяч людей. Свобода слова, практично ліквідована. Школи підводять під контроль уряду.

На Херсонщині 11-річний хлопчик підірвався на російській міні - голова ОВА

субота, 11 травень 2024, 18:29

У Музиківці Херсонської області 11-річний хлопчик отримав осколкові поранення ніг, грудної клітки та живота, підірвавшись на російській міні. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передають Патріоти України. За його словами, дитин...

Українські військові збили черговий Су-25 окупантів на Донеччині

субота, 11 травень 2024, 17:45

Українські військові зі 110 окремої механізованої бригади збили російський штурмовик Су-25 на Авдіївському напрямку. Про це повідомила 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", перед...