"Если бы не пьяный Хрущев": Богуцька пояснила, як і чому Крим залежить від України

Енергетична блокада анексованого півострова ще раз підтвердила неспростовну істину - Крим є українською територією.

Ліза Богуцька. Фото:24tv.ua

Ситуація з відключенням Криму від електропостачання з України - "дуже важливий прецедент", який продемонстрував і кримчанам, і росіянам просту істину: Крим критично залежний від України.

Таку думку Обозревателю висловила кримський блогер, громадський діяч Ліза Богуцька, повідомляють Патріоти України.

"Як кажуть кримчани і росіяни, "п'яний Хрущов подарував Крим Україні. "Але якби це було так, то ситуація, яка є зараз у Криму, була б постійно всі роки, поки Крим був українським", - заявила вона. "Крим абсолютно залежить від України - і з водою, і з електрикою", - додала блогер.

Богуцька прокоментувала ідею кримської "влади" "протягнути на півострів кабель". "Фахівці, які мають до цього відношення, кажуть, що прокладка кабелю нічого не дасть.

По суті справи, це буде мертвий кабель, тому що його буде неможливо живити. Сама Ростовська область і Краснодарський край знаходяться в електричному дефіциті, незважаючи на те, що .. там є своя електростанція.

У будь-якому випадку вона не потягне Крим. У Керчі є своя теплоелектроцентраль, яка забезпечує саму себе, заправки, садки, школи -. і всі мешканців вона не забезпечує".

Крім того, лінії електропередач Криму перебувають у такому стані, що, "щоб запустити цей кабель, потрібно замінити практично все". "Це можна зробити тільки при величезних ресурсах і не раніше 2018 року. А чи готові люди навіть півроку сидіти без світла?" - запитала Богуцька.

У цьому контексті вона зауважила: "Зараз тамтешня" влада "намагається розвеселити публіку, каже:" Як добре, що немає світла, діти виходять грати на вулицю, у нас починаються літературні читання при свічках", кажуть, що такі труднощі виховують і гартують.

Але я думаю, що через кілька днів ці труднощі почнуть активно набридати", - припустила вона.

"Я думаю, ця ситуація повинна показати Криму, наскільки він залежний від України", - підкреслила Богуцька.

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...