"Етажеркам" Пхеньяна та Москви демонструвати "міць" в регіоні тепер зась: Найновіший американський винищувач став на бойове чергування в Японії

Небо над територіальними водами Японії тепер міцно закрите для повітряних провокацій, які так полюбляють у Москві.
Американський винищувач-невидимка прибув до Японії. Ілюстрація: NHK.

Винищувач-невидимка F-35 прибув на авіабазу в префектурі Аоморі на північному сході Японії. Це перший з 10 винищувачів F-35, які будуть розміщені на цій базі, передають Патріоти України із посиланням на японські ЗМІ.

Цей літак приземлився на військово-повітряній базі Місава повітряних сил самооборони Японії в п'ятницю вранці, прибувши з військово-повітряної бази в префектурі Аїті в центральній частині Японії. На церемонії зустрічі були присутності приблизно 400 осіб.

У своїй промові командир бази сказав, що винищувачі-невидимки F-35 внесуть значний внесок у забезпечення миру і стабільності. Він, зокрема, сказав, що персонал бази буде оперативно і неухильно створювати систему для експлуатації цієї льотної техніки.

Міністерство оборони Японії планує розмістити ще 9 винищувачів F-35 на базі Місава в майбутньому фінансовому році, який почнеться в квітні. Ці винищувачі входять в число 42 винищувачів F-35, які будуть розміщені в Японії в якості базового винищувача країни наступного покоління.

За контрактом від 2012 року Японія отримає 42 найновіші американські винищувачі F-35A Lightning II, причому 38 із них буде зібрано на заводі Mitsubishi Heavy Industries у Нагої, інші 4 – будуть вироблені на заводі Lockheed Martin у США. Оборонне відомство Японії розглядає закупівлю в США іншої модифікації F-35 – із укороченим зльотом і вертикальною посадкою, що дозволить оснастити ними японські вертольтоносці. Перший зібраний у Японії F-35 був показаний публіці влітку 2017 року.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...