Флот набирає силу: В Одесу, незважаючи на шторм, прибули новітні десантно-штурмові катери

Обома «Кентаврами» командують недавні випускники одеського інституту військово-морських сил.

Два новітніх десантно-штурмових катери типу «Кентавр». Фото: прес-центр ВМС України.

Два новітніх десантно-штурмових катери типу «Кентавр», які нещодавно спустив на воду столичний завод «Кузня на Рибальському", прибули сьогодні вранці до Одеси, передають Патріоти України.

Як повідомили в прес-центрі Військово-морських сил, катери перейшли з Києва своїм ходом. В Одесі на них завершать встановлювати обладнання, після чого кораблі чекають спочатку ходові випробування в море, а потім державні випробування.
«Під час будівництва катери пройшли модернізацію, на них встановлені нові системи, які зараз проходять перевірку на функціональність як окремо, так і в складі корабля», - зазначив начальник управління кораблебудування командування ВМС України капітан першого рангу Василь Радчук.
Обома «Кентаврами» командують недавні випускники одеського інституту військово-морських сил. Довжина катерів - 24,3 м, найбільша ширина - 4,8 м, максимальна осадка - метр. Автономність - п'ять діб, екіпаж - п'ять чоловік, десантомісткість - 32 морпіхи.
Два водометних двигуни виробництва компанії Hamilton Jet з Нової Зеландії дозволять їм розвивати швидкість до 50 вузлів (92,6 км / ч).
Озброєння - дві 80-мм реактивні системи залпового вогню, два бойових модуля з 12,7-мм кулеметами і 40-мм гранатометами, а також системи для постановки димової завіси.

Також на «Кентаври» встановили радіолокаційну станцію DRS4D-NXT. РЛС дозволяє супроводжувати відразу до 100 цілей. Крім цього, є супутниковий термінал Iridium Pilot, який дозволяє одночасно мати до трьох незалежних ліній зв'язку та забезпечує постійне підключення до мережі передачі даних зі швидкістю до 134 кбіт / сек.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...