Фото, які облетіли весь світ: В Bellingcat довели, що хлопчик з Алеппо був поранений російською авіацією

Фахівці міжнародної журналістсько-експертної групи підтвердили причетність російської авіації до ударів з повітря по району Кватерджі в сирійському місті Алеппо 17 серпня, в результаті якого загинули щонайменше шість осіб.

Омран Дакніш. Скріншот з відео AMC.

Міністерство оборони РФ збрехало про непричетність російської авіації до ударів з повітря по району Кватерджі в сирійському місті Алеппо 17 серпня, в результаті яких був поранений хлопчик Омран Дакніш, фото якого облетіло весь світ. Про це сказано в звіті, підготовленому міжнародною журналістсько-експертною групою Bellingcat, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Так, використовуючи дані з відкритих джерел, експерти встановили точне місце порятунку Омрана Дакніша і розташування будівель, що були зруйновані під час атаки.

Зазначається, що в Міноборони РФ наполягали на тому, що ВКС РФ не атакує житлові квартали, особливо розташовані поруч із гуманітарними коридорами. Два з них проходять поруч із Кватерджі.

"У районі Квартерджі немає гуманітарних коридорів - це показано на листівках, які російські військові скидають на Алеппо з літаків", - заявили в Bellingcat.

Судячи зі знімків місцевих жителів і з супутника, в результаті вибуху були повністю знищені два будинки, що спростовує заяви російської сторони про те, що характер пошкоджень після вибухів начебто вказував на те, що їх скоїли не авіаційними боєприпасами, а міною або газовим балоном, "які у великій кількості застосовують там терористи".

"Аналіз відкритих джерел показав, що заяви міністерства оборони РФ мають мало спільного з реальними фактами, перевіреними за допомогою відкритих джерел. Як і в попередніх випадках, коли Міноборони РФ заперечувало причетність до обстрілу в Сирії (у тому числі авіаудари по мечеті й лікарні, а також застосування касетних і запалювальних бомб), їх можна вважати щонайменше недостовірними або навіть такими, що навмисно вводять в оману", - наголосили експерти Bellingcat.

Як відомо, під час цього авіаудару по Алеппо загинули щонайменше шість осіб. З-під завалів було врятовано кілька дітей, в тому числі 5-річний Омран Дакніш, фотографію якого поширили світові інформаційні агентства.

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...