Французька "подружка Путіна" за місяць до виборів зібралася до Москви

Марін Ле Пен їде до союзників, шукаючи підтримку або ж гроші перед виборами.

Марін Ле Пен їде в Москву. Фото: News Front.

Лідер французької ультраправої партії «Національний фронт» і кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен, відома своєю проросійською риторикою, завтра, за місяць до першого туру виборів, відвідає Москву. Про це журналістам повідомив голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

За словами Слуцького, він особисто запросив Ле Пен у рамках "традиційно тісної співпраці депутатів Держдуми з політичними колами Французької Республіки".

"Марін Ле Пен візьме участь у засіданні комітету з міжнародних справ, а також зустрінеться з керівництвом Держдуми. Потрібно обговорити актуальні проблеми міжнародного порядку денного, такі як протистояння тероризму, а також питання російсько-французького співробітництва", - сказав він.

За даними соцопитувань, переможцем першого раунду дебатів кандидатів у президенти Франції став центрист Емманюель Макрон. Він виглядав переконливішим за своїх суперників і закликав «уникати зближення» з президентом РФ Володимиром Путіним. Його опоненти висловлювалися більш м'яко про вибудовування відносин з РФ.

Як повідомляли Патріоти України, Ле Пен заявила, що не вважає анексію Криму Росією незаконною, а Путіна - вбивцею.

Україна планує "рухатися вперед": У Байдена заявили, що ЗСУ готуються до нового контрнаступу

неділя, 5 травень 2024, 11:48

Україна планує розпочати новий контрнаступ на позиції російських загарбників у 2025 році, щоб утримати Кремль від отримання додаткових переваг цього року. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує Financial Tim...

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...