"Гамбійський Янукович" покинув країну, прихопивши з собою мільйони з державної скарбниці

Яхья Джамме вивів з країни більше 11 мільйонів доларів.

Яхья Джамме покинув країну, обчистивши її скарбницю. Фото: ЕРА.

Екс-президент Гамбії Яхья Джамме, який спочатку не хотів визнавати поразку на минулорічних виборах, 21 січня покинув країну. Але після його відбуття з державної скарбниці зникли більше 11 млн доларів. Про це заявив радник чинного президента травня Ахмад Фетт, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Казна фактично порожня. Це підтвердили технічні фахівці міністерства фінансів і центробанку Гамбії", - сказав він.

Фетт заявив, що Джамме вивів цю суму грошей з країни за останні два тижні.

Нагадаємо, Яхья Джамме, що правив Гамбією з 1994 року, в грудні відмовився визнати поразку на президентських виборах, поставивши свою країну на грань військового вторгнення з боку сусідніх Сенегалу і Нігерії.

Після одноголосного рішення Ради Безпеки ООН війська Сенегалу приготувалися до вторгнення в Гамбії для примусу екс-президента Джамме до відставки.

У четвер вранці обраний президент Адама Барроу прийняв присягу в посольстві Гамбії в столиці Сенегалу Дакарі, і його легітимність була визнана на міжнародному рівні.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...