Африканський Майдан: З'явилися перші кадри військового вторгнення Сенегалу в Гамбію (фото, відео)

На відео, розміщеному на YouTube, зафіксовано рух по дорозі кількох десятків одиниць військової техніки, серед яких автомобілі Hummer і танки.

З'явилися перші фото введення сенегальських військ в Гамбію. Фото: Twitter.

У мережі з'явилися відео, на яких зображено пересування військової техніки Сенегалу перед його вторгненням в сусідню Гамбію. Відеоролики були опубліковані в Youtube, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На відео показано, як рухається бронетехніка і автотранспорт. У коментарі до ролика йдеться, що сенегальські війська займають позиції поблизу кордону.

Нагадаємо, рішення Сенегалу прийнято на тлі одностайного рішення Ради Безпеки ООН, в якому засуджуєтьсянебажання чинного глави Гамбії Яхьї Джамме покинути свій пост. За документ проголосували всі 15 держав - членів СБ.

Разом з Сенегалом свої війська до Гамбії збирається відправити Нігерія. Сенегал оголосив ультиматум президенту Гамбії: Джамме повинен відмовитися від влади до полудня 20 січня, інакше військова операція продовжиться.

У разі добровільної здачі влади, Джамме не зможе залишитися в країні, йому запропонують еміграцію.

Обраний президент Гамбії Адам Барроу вже прийняв присягу глави держави в консульському відділі посольства країни в Сенегалі. Очікується, що церемонія буде повторена після того ще раз в Гамбії.

На даний момент ситуація вкрай напружена, гамбійці поспішають покинути країну - вже виїхало 45 тисяч чоловік, жінки і діти направляються в сусідній Сенегал.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...