Тримайся, Польще: В ефірі пропагандистського шоу на росТБ заговорили про новий напрямок для наступу (відео)

Погрозлива риторика прозвучала під час обговорення витрат Польщі на оборону та її членство в НАТО.

Ілюстрація:Укрінформ

Російський пропагандист, президент Фонду "Інститут регіональних проектів і законодавства" Борис Надєждін допустив можливість військового вторгнення Росії до Польщі за сценарієм, який був застосований в Криму і на Донбасі. Завуальований натяк він зробив, розмірковуючи про членство Польщі в НАТО і про її витрати на оборону в ефірі пропагандистської програми "60 хвилин" на телеканалі "Росія 1". Про це пише Обозреватель, передають Патріоти України

"Витрати (військові. - Ред.) Польщі зараз приблизно $10,5 млрд в рік, кажуть вже до $11 млрд підбирається. Це дуже мало, в порівнянні з російськими, просто незрівнянно менше. Що вони роблять? Вони роблять просту річ: замість того, щоб збільшити військові витрати, навіть піввідсотка ВВП - це вже плюс $5 млрд, вони дають $2 мільярди. Якщо б я був поляком, я б діяв точно так само: навіщо мені збільшувати військові витрати, коли я можу всього за два мільярди покликати сюди американців, і вони будуть гинути за нашу Польщу, захищаючи від російських варварів", - зазначив Надєждін.

У відповідь на його фразу про "російських варварів" радник глави Росгвардії Олександр Хінштейн задався питанням, чи погрожував хтось Польщі, і з чим пов'язані такі припущення.

Саме в цей момент його співрозмовник і проговорився про можливу агресію по відношенню до члена Європейського союзу і НАТО по аналогії з вторгненням в Україну в 2014 році.

"Друзі мої, Україні теж ніколи не загрожувала Росія. Ну, ось ніколи не було такого, щоб Росія загрожувала Україні! А Крим взяли, і Донбас взяли", - з усмішкою відповів пропагандист.

Слід зазначити, що таку окупаційну риторику підтримав і російський політолог Володимир Корнілов, який підсумував, що на появу ще однієї бази НАТО біля польсько-російського кордону Кремль змушений буде відповісти військовими методами.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...