Гармати готуються заговорити: У США обговорюють "жорсткі" сценарії по Сирії, - Reuters (фото)

Провал дипломатії в Сирії не залишив адміністрації Обами вибору, крім як розглянути альтернативи, більшість з яких пов'язані із застосуванням сили - аж до авіаударів по військах Асада.

Наслідки атаки  авіації на госпіталь в Алеппо. Фото: REUTERS.

Представники адміністрації Обами приступили до розгляду більш жорстких заходів у відповідь на атаки сил сирійського уряду, підтримуваного Росією, на Алеппо. У тому числі розглядаються військові варіанти, так як зростання напруженості у відносинах з Москвою зменшує надії на дипломатичні рішення по Близькому Сходу, Україні і в кіберпросторі. Про це агентству Reuters повідомили джерела серед чиновників США, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Нові обговорення були проведені на "рівні персоналу", і досі не дали жодних рекомендацій президенту США Бараку Обамі, який протистояв пропозиції початку військових дій проти сирійського президента Башара аль-Асада в громадянській війні в країні.

У той же час такі дискусії збігаються з недавніми погрозами держсекретаря Джона Керрі припинити дипломатичні відносини з Росією через Сирію і покладанням на Москву відповідальності за падіння запалювальних бомб у повстанських районах Алеппо, найбільшому місті Сирії, відзначає видання.

Один чиновник заявив, що, перш ніж будь-які дії можуть бути зроблені, Вашингтон спочатку "реалізує погрози Керрі і розірве переговори з росіянами" щодо Сирії.

Офіційні особи в США заявили виданню, що провал дипломатії в Сирії не залишив адміністрації Обами вибору, крім як розглянути альтернативи, більшість з яких пов'язані з застосуванням сили та були розглянуті раніше, але відкладені.

До заходів реагування відноситься, зокрема, дозвіл союзникам в Перській затоці почати поставляти сирійським повстанцям більш сучасну зброю. У той же час варіант нанесення авіаудару американськими ВПС по авіабазі урядових військ вважається менш імовірним — через небезпеку втрат серед російських військових, заявили Reuters чиновники на умовах анонімності.

Два джерела видання відзначили, що швидкість, з якою сирійці просунулися в Алеппо і провал дипломатичних переговорів стали несподіванкою для адміністрації Обами. Падіння Алеппо відновить правління Асада над найважливішим містом західної Сирії і завдасть нищівного удару по повстанцях.

В результаті, один з чиновників сказав, що список варіантів звужується до підтримки нападів повстанців в інших районах, постачання додаткових озброєнь або навіть удару з повітря, який "не зможе переламати хід битви, але може змусити росіян зупинитися і подумати".

Інший чиновник сказав, що будь-які поставки зброї не будуть включати в себе ПЗРК через побоювання, що вони можуть потрапити до рук бойовиків "Ісламського держави" або Аль-Каїди.

Найбільш драматичний і найменш імовірний з розглянутих варіантів - авіаудар США по сирійській авіабазі неподалік від місця бойових дій між військами Асада і силами повстанців на півночі країни, повідомили чиновники.

Інші ідеї, що перебувають на розгляді, включають відправку більше сил спеціальних операцій для навчання і консультування курдських і сирійських повстанських груп, а також розгортання додаткових американських і коаліційних військово-морських і військово-повітряних сил у східній частині Середземного моря.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...