Газ, мат і пат: Якими були півроку "реформ" від Гройсмана, - блогер

Можна погодитися з екс-послом США в Росії Майклом Макфолом, який висловив думку, що Гройсман виявився навіть гірше Яценюка.

В.Гройсман. Фото: Politrada.com.

Вчора виповнилося рівно півроку з дня призначення Гройсмана Прем'єр-міністром України (14 квітня), що дає привід підвести деякі підсумки його діяльності на цій посаді. Про це пише Мішель Пророк, передають Патріоти України.

Втім, багато просторікувати на цю тему я не буду, оскільки практично нема про що говорити. В тому сенсі, що, по суті, після призначення Гройсмана півроку тому на пост Прем'єр-міністра в Україні не відбулося ніяких важливих змін, які можна було б пов'язати з його ім'ям.

Втім, кілька моментів все ж виділю.

По-перше, дуже примітним стало саме голосування у Верховній Раді 14 квітня за призначення Гройсмана Прем'єром, яке ініціював Президент Порошенко.

Його тоді масово підтримали екс-регіонали з групи "Відродження" і групи "Воля народу", чим зайвий раз був побічно підтверджено факт змови Порошенка з колишнім режимом.

По-друге, всі побачили і оцінили «реформу» Гройсмана, вчинену ним майже одразу після призначення, і яка стала єдиною його «реформою» за півроку (і слава Богу).

Мається на увазі прийняте ним рішення, що ціна на газ для населення з травня стане єдиною і становитиме 6879 грн за тисячу кубометрів. Внаслідок чого потім сталося двократне зростання тарифів на послуги ЖКГ.

Я в той же день в статті «Барижна влада безбожно задерла ціни на газ для українців» показав, що ця ціна в 1,6 рази перевищує навіть імпортну ціну на газ - не кажучи вже про вартість українського газу.

По-третє, Гройсман «відзначився» 9 вересня у Верховній Раді. До нього такого «подвигу» не здійснював жоден Прем'єр-міністр України.

Гройсман в той день в стінах вищого законодавчого органу країни під телекамери «показав, як треба управляти державою» - вилаявшись базарним матом. «Я тебе вижену на * уй звідси», - сказав тоді він віце-прем'єру Зубку.

Нагадаю, екс-прем'єр-міністр Азаров одного разу сказав в Раді депутатам: «Та пішли ви!». Але не уточнив, куди саме йти. А ось Гройсман зазначив конкретно ...

По-четверте, Гройсман був помічений тим, що кілька разів підленько «наїхав» на Тимошенко за газовий договір від січня 2009 року, беручи приклад в цьому плані з режиму Януковича.

Ось, мабуть, і все, що мені запам'яталося в «реформаторській» діяльності Гройсмана на посаді Прем'єр-міністра за півроку. Тому я згоден з екс-послом США в Росії Майклом Макфолом, який минулого місяця висловив думку, що Гройсман виявився навіть гірше Яценюка.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...