"Геморой на все життя": Експерт пояснив значення путінського трактування "Мінська-2"

Українська сторона не піде на кремлівську інтерпретацію мінських домовленостей, запевнив екс-віце-прем'єр України.

Олег Рибачук. Фото:ipress.ua

Україна і Росія сьогодні знаходяться вже не в тій ситуації, що рік тому. Про це в коментарі Обозревателю розповів колишній віце-прем'єр-міністр України з питань європейської інтеграції Олег Рибачук, повідомляють Патріоти України.

"Рік тому росіяни чекали колапсу України, а про санкції тільки жартували. Однак ціна на нафту вдарила по російській економіці болючіше, ніж санкції. Тепер ізоляція вже хвороблива", - запевнив Рибачук.

Колишній міністр додав: "Ще треба пам'ятати про міжнародні суди, 50 мільярдів Ходорковського і справу Литвиненка в Лондоні. Все це тисне на Росію".

Екс-чиновник підкреслив, що дії України у сфері енергетики зміцнили позицію Києва. "Ми знайшли інші джерела поставок газу, а росіянам нікуди подіти свій. Тепер споживач диктує ціну і умови", - сказав він.

Рибачук відзначив, що Україні вигідно відкладати внесення змін до Конституції. "Для української влади відкладання змін до Конституції через тлумачення Конституційного суду щодо поняття "наступна сесія" вигідно. Тут, як мовиться, на війні як на війні. Ми ж не чесні піонери, у нас гібридна війна. Конституційний суд України - теж її непрямий учасник", - підкреслив Рибачук.

"Західним партнерам треба тему Донбасу закрити, але для України "Мінськ-2" в тлумаченні Путіна - "геморой на все життя". Тому українська сторона не піде на путінську інтерпретацію", - резюмував Рибачук.

"Диму без вогню не буває": Путін був на межі життя та смерті, - оккультист

вівторок, 7 травень 2024, 7:22

Чутки про смерть диктатора РФ Володимира Путіна не відповідають дійсності. Однак восени 2023 року, коли вони вибухнули, глава Росії справді мав критичний момент. Про це розповів відомий російський окультист та філософ Андрій Космач в інтерв'ю блогеру М...

Істерики та погрози Путіна не ввели в оману: Сполучені Штати не бачать ознак, що росіяни застосують ядерну зброю проти України, - Держдеп США

вівторок, 7 травень 2024, 7:15

У Державному департаменті США прокоментували анонс російських навчань з використанням тактичної ядерної зброї. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер. . "Риторика Росії - ядерна риторика - є безрозсудною та безвідповідальною впр...