Генерал-прокурор Поклонська-"няш-мяш" оголосила Меджліс поза законом

Поклонська вважає законодавчо-представницький орган кримських татар екстремістською організацією.

Так званий прокурор Криму Наталія Поклонська. Фото:qha.com.ua

В окупованому Криму заборонена діяльність Меджлісу кримськотатарського народу. У понеділок, 15 лютого, "прокурор Криму" Наталія Поклонська вручила заступнику голови організації Наріману Джелялову копію позову про заборону діяльності Меджлісу. Діяльність Меджлісу заборонена на підставі статті 9 ФЗ "Про протидію екстремістській діяльності", повідомляють Патріоти України з посиланням на ТАСС.

У заяві говориться, що в даний час продовжують надходити звернення від кримськотатарського населення, в тому числі від керівників кримськотатарських об'єднань, з проханням визнати протиправною і провокаційною діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, а також вжити заходів щодо заборони використання кримськотатарського національного прапора злочинцями, які здійснюють блокади і диверсії проти народів Криму.

"У зв'язку з тим, що голова Меджлісу Чубаров Рефат Абдурахманович переховується від органів слідства і знаходиться в даний час в розшуку за злочини, у вчиненні яких пред'явлені звинувачення; відповідно до ваших пояснень, внутрішніх документів Меджлісу, ви представляєте інтереси Меджлісу в Криму, є першим заступником голови, я вам вручаю копії документів, заяву до Верховного суду Республіки Крим про заборону діяльності громадського об'єднання", - сказала Поклонська.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...