Достойна справа для звільненого бранця сумління: Умеров візьметься за питанням статусу Криму та деокупації рідного півострова

У свою чергу Ахтем Чийгоз зізнався, що всі ці роки першим його бажанням було поїхати до Києва.

Лідери кримських татар під час прес-конференції. Фото:Укрінформ

Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз прилетіли до Києва. Вони дали першу прес-конференцію у Києві після звільнення, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Ми не знали, що нас вивезуть в Анкару, тому що перше бажання всі ці роки було поїхати до Києва... Я не можу порівнювати це із звільненням, звільнення - це свобода, це те, за що боролись, і не лише за свободу окремих особистостей, це свобода мого народу, моєї землі, батьківщини, країни...", - сказав Чийгоз.

Своєю чергою Умеров заявив, що варто зайнятися питанням статусу Криму та його деокупації.

"Я впевнений, якщо все так триватиме, якщо тема Криму не буде сходити зі сторінок ЗМІ, то процес продовжуватиметься й далі. Обовязково слідом за звільненням окремих людей відбудеться деокупація Криму і відновлення територіальної цілісності України, адже задача мінімум у цьому й полягає.

Уся наша боротьба відбувається навколо цього. А всі наступні питання, які нам ще доведеться вирішувати, закон про статус та зміни до конституції і інше, будемо вирішувати вже у складі нашої рідної країни", - підкреслив він.

"Були задіяні тисячі й тисячі людей", - сказав глава Меджлісу Мустафа Джамілєв, коментуючи звільнення політв'язнів.

За його словами це буде початком звільнення Криму і на цьому не варто зупинятися.

Як відомо, літак з Туреччини прибув до київського аеропорту "Бориспіль". В аеропорту їх зустрічали донька Ільмі Умерова Айше, дружина Ахтема Чийгоза Ельміра Аблялімова, адвокат Микола Полозов, а також представники Меджлісу кримськотатарського народу.

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...