Генерал розвідки дав прогноз, чи планує Кремль "велику війну" із Україною

На думку Миколи Маломужа, стягування Росією військ до західних кордонів є лише частиною геополітичної гри.
Микола Маломуж. Фото: iPress.ua.

Росія по ряду причин не готова зараз до масштабного наступу на Україну, однак у неї є плани щодо посилення впливу на Київ в доступному для огляду майбутньому. Таку думку в інтерв'ю висловив екс-глава Служби зовнішньої розвідки України (СЗР), генерал Микола Маломуж, передають Патріоти України.

"Не думаю. Росія не готова до формату глобального наступу ані на Україну, ані на інші країни по сусідству», - говорить він, зазначаючи, що на те є причини і економічні, і політичні.
При цьому генерал пояснює, що стягування Росією військ до західних кордонів є частиною геополітичної гри. «Кремль виправдовує свої дії тим, що НАТО теж стягує свої війська до кордонів Росії і збирається розміщувати ракетні бази, в тому числі, як він стверджує, і на території України», - зазначає Маломуж, згадуючи, що це було одним з виправдань анексії Криму. «Глобального наступу не буде. Принаймні, найближчим часом», - підкреслив він.
Джерело: Факти

Процес набирає обертів: Китай продовжує допомагати РФ відновлювати ВПК, - Згурець

вівторок, 30 квітень 2024, 14:30

Аналітик Defense Express Сергій Згурець розповів, що Китай продовжує постачати РФ устаткування для відновлення військової техніки та компоненти для створення нового озброєння. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Заяви Е...

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...