Геніальне рішення: У Держдумі РФ придумали, на що може згодитися Крим

Пакетом законопроектів, що планується внести в російський парламент, в анексованому Криму пропонується створити офшорну зону.

Крим. Ластівчине гніздо. Фото: Nice-Places.com.

У визнаній Україною нелегітимній Держдумі Росії готується пакет законопроектів про фактичне запровадження в окупованому Криму офшорного режиму. Автором виступив депутат від "Справедливої Росії", заступник голови комітету палати з міжнародних справ Олексій Чепа, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Комерсант".

Відзначається, що перший законопроект є поправками до Податкового кодексу РФ, другий - до Цивільного кодексу РФ і ще до півтора десятків законів.

У статті стверджується, що в Кодексі пропонується узаконити новий вид товариства з обмеженою відповідальністю - "Міжнародна компанія", а також ввести статті "Міжнародні трасти" (організація та передані їй іншими особами у власність трастові фонди) і "Сімейні фонди" (організація, створена для управління майном засновника фонду, його сім'ї "чи інших вказаних ним конкретних осіб").

"Згідно з поправками, на податковий облік ці три форми повинні вставати за місцем ефективного управління (реального розташування). Якщо воно знаходиться за межами РФ, то вони будуть визнаватися нерезидентами, тобто будуть виведені з-під фіскального контролю", - зазначає видання.

Трасти повинні забезпечити інвестуючим в окупований Крим анонімність.

"Пояснимо, що при звичайному довірчому управлінні власник активів відомий. Кримські ж трасти, за задумом, повинні отримати права на передані їм активи. У такому випадку користувач стає невидимим, але залишається при доходах", - вказує газета.

Також автори закону хочуть дозволити в окупованому Криму і в Севастополі діяльність, яка зараз неможлива в РФ, а саме: іноземним банкам, страховим компаніям, пенсійним фондам і брокерським компаніям запропоновано дати можливість працювати без ліцензії (при її наявності в своїй державі). Крім того, передбачено спрощений порядок отримання російського громадянства для інвесторів, що вклали в облігації окупованого півострова від 1 млн євро, і запропоновано безвізовий режим для іноземців, що приїхали на півострів.

Автор закону Олексій Чепа заявив, що це не є спробою створити офшорну зону, а лише намір боротися з санкціями, які можуть загрожувати бізнесу, що працює в окупованому Криму. Поки проект в Держдуму РФ не внесений.

"Логістика запрацює саме в цей період": Коваленко розповів, як конкретно Україна може використати американську військову допомогу

середа, 24 квітень 2024, 8:30

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що завдяки американській допомозі Київ зможе стабілізувати лінію оборони, а також почати формувати резерви для контрнаступальних дій. Хоча затримка її надання негативно позначилася на ситуації на фронті, н...

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...