Генпрокурор Луценко пропонує озброїти всіх українців

На думку Генерального прокурора це буде найкращим стримуючим фактором проти злочинців.

Генпрокурор пропонує озброїти всіх українців. Фото: zbroya.info.

Генпрокурор України Юрій Луценко, відзначаючи останні тенденції зростання злочинності, стверджує, що кількість умисних вбивств стає меншою. "Спостерігається стійка тенденція до падіння кількості навмисних убивств. Добра новина для тих, хто як і я, виступає за розширення дозволу на володіння зброєю. Я ще з часів МВС за це відкрито виступаю", - цитують Генпрокурора Патріоти України з посиланням на Цензор.Нет.

- В той же час за кримінальними звинуваченнями винними визнані 70 тисяч осіб, що свідчить про зростання злочинності, - наводить дані Генпрокурор.

- Ми бачимо вже другий рік падіння кількості вбивств в країні, яка наповнена зброєю. Чому так сталося, нехай говорять фахівці. Я впевнений, що кращим стримуючим фактором проти озброєного злочинця є ймовірність озброєного громадянина , - зазначив Луценко і додав, що необхідно стежити за легальністю походження зброї, за тим, щоб вона не потрапила в руки раніше судимих, нарко - та алкозалежних осіб.

- І факт є факт. Другий рік поспіль зменшується кількість замовних убивств і взагалі злочинів проти особистості, - зазначив Луценко.

Цікаво, що Генпрокурор начисто не помічає зв'язку між кількістю незареєстрованої зброї в країні і зростанням злочинності взагалі, хоча сам факт зростання злочинності чиновник не приховує.

- В цілому на 30% більше по країні злочинів проти власності в порівнянні з минулим роком. На третину зросла кількість грабежів - до 24 тисяч. На 22% - розбійних нападів. Це 3,3 тисячі. Розбійних нападів формально - найменша чисельність, але це найтяжчі злочини цієї категорії. Такого зростання не було ніколи, - зазначив Генпрокурор.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...