ГПУ викрила схему виведення з України мільярдів гривень, які йшли на фінансування "ЛДНР", - Юрій Луценко

Генеральна прокуратура взялася за тютюнову монополію, в якій ще недавно працював син Юрія Луценка Олександр.

Юрій Луценко. Фото:www.rbc.ua

Департамент у сфері економіки Генеральної прокуратури України, Головна Військова прокуратура за підтримки підрозділів Національної поліції викрили схему ухилення від сплати податків і незаконного виведення коштів за кордон, в тому числі - для фінансування тероризму. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Фейсбуці, передають Патріоти України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2012 року до сьогодні дійсним власником монопольного дистриб'ютора тютюнових виробів ТОВ "Мегаполіс Україна" (тепер - "Тедіс Україна") є, в тому числі, громадянин РФ Кесаєв, щодо якого рішенням РНБО застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон" , - повідомив Луценко у себе на сторінці в Facebook.

Він підкреслив, що "під впливом Кесаєва на ключові посади в ТОВ "Тедіс Україна" призначені особи, які всі свої рішення погоджують з членом ради директорів російського ЗАТ "Завод імені Дегтярьова" - одного з постачальників зброї терористичним організаціям "ДНР / ЛНР".

Генпрокурор зазначив, що, незважаючи на заборону РНБО і НБУ через рахунки фірм-транзитерів за 2015-2017 рр виведено 2,5 млрд грн.

За словами Луценка, для утримання монопольного становища фірма також отримувала сприяння з боку окремих державних органів. "Нині 1000 співробітників правоохоронних органів проводять обшуки та інші невідкладні слідчі дії", - додав генпрокурор.

Додамо, що компанія "Тедіс Україна" є найбільшим оптовим дистриб'ютором в нашій країні, і тільки за підсумками 2015 року чистий прибуток компанії перевищила 1,1 млрд. гривень при чистому доході в 37,7 млрд. гривень.

А ще "Тедіс Україна" цікава тим фактом, що там донедавна працював син Генпрокурора Олександр. Зокрема, як випливало з декларації, складеної генпрокурором, його старший син Олександр Луценко в 2015 році працював в якості найманого менеджера в торговій компанії «Мегаполіс-Україна» (саме так до 2016 року називалося ТОВ «Тедіс Україна»). Відповідно до оприлюдненого документу, зарплата Луценка-молодшого в 2015 році в тютюновій компанії, названій його основним місцем роботи, склала трохи більше 173 тис. грн.

У пеклі гості: ЗСУ "денацифікували" російського окупанта з дев'ятьма судимостями

вівторок, 16 квітень 2024, 8:43

Українські воїни ліквідували чергового російського окупанта із Володимирської області РФ. Загарбник на прізвисько "Лямба" дивом вижив під час удару HIMARS по російських окупантах на полігоні в Трудовському, де РФ зазнала значних втрат, але висновків н...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 16 квітня

вівторок, 16 квітень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно склали: