"Геть звідси! Росії нема чого робити у Раді Європи", - Портников

Фото: dialog.ua

"Генеральний секретар Ради Європи (РЄ) Турбйорн Ягланд вперше заговорив про можливість виключення Росії з РЄ. Він зробив цю заяву після того, як стало зрозуміло, що не вдасться "нахрапом" скасувати санкції проти Росії в ПАРЄ (Парламентській асамблеї Ради Європи, - ред.). А без зняття цих санкцій Росія відмовляється виконувати свої зобов'язання перед організацією", - пише у своєму блозі український журналіст і політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Потрібно розуміти, що у цьому випадку статут Ради Європи порушується саме Росією. Тому що ПАРЄ має повне право запроваджувати санкції проти країни, що порушує основоположні принципи організації. А країна, яка залишається в Раді Європи, не має ніякого права відмовитися платити внески до організації. Вона повинна або вийти з Ради Європи, або продовжувати платити.

Але Росія традиційно поводиться як шантажист. Вона і грошей не платить, і з організації не виходить. І цій нахабній поведінці повинен бути покладений край. Потрібно чітко показати, що країні, яка не поважає основоположні принципи цивілізованого світу, не місце серед країн-членів ПАРЄ. Геть звідси!

Прихильники повернення путінських депутатів до ПАРЄ постійно говорять про необхідність "діалогу". Але який у цьому реальний сенс? У ПАРЄ засідають депутати національних парламентів, які мають різні політичні погляди і впливають на ситуацію в своїх країнах і громадську думку. Тому що голосують по-різному і висловлюються по-різному.

Депутати Державної Думи не впливають ні на що. Взагалі ні на що. Політичних поглядів у них немає, вони не політики. Вони чиновники або бізнесмени. Голосують вони так, як вимагають в Адміністрації президента. Кажуть те, що їм радять сказати "куратори" з цієї ж Адміністрації. Вони - ніхто!

Якщо західним прихильникам Путіна потрібен діалог, варто його проводити саме з Путіним і його клерками, і для цього не потрібні зустрічі у ПАРЄ. Якщо домовитися з Путіним, Держдума проголосує за що завгодно - за повернення Криму Україні, вступ до НАТО і навіть за приєднання Росії до Китаю областями. Цим депутатам все одно, як і їхнім виборцям - аби годували. Тому розмовляти з ними немає сенсу".

Нагадаємо, в останні дні вересня політичні групи ПАРЄ (а від них і інші депутати) та уряди всіх країн-членів отримали з секретаріату Ради Європи документ зі статусом "не для поширення", підготовлений на прохання генерального секретаря Турбйорна Ягланда. В описі документу юридичний радник РЄ, німець Йорг Полякевич доводить, що механізм санкцій має бути скасований, бо суперечить духу Статуту РЄ.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...