"Гібридна" війна триває: "Міністр закордонних справ" РПЦ лякає страшним кровопролиттям у разі автокефалії України

Невдячна справа переконувати українське суспільство у братній любові тих, з мовчазної малодушності, чи байдужості котрих, або навіть схвалення та благословення, нас вбивали і продовжують вбивати п’ятий рік поспіль.

Надання УПЦ автокефалії наче "може призвести до кровопролиття". Про це глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ заявив в інтерв'ю грецькому агентству церковних новин "Ромфеа", повідомляють Патріоти України з посиланням на "Интерфакс-Религия".

При цьому князь московської церкви називає київського Патріарха Філарета "лідером самопроголошеного Київського патріархату", а прагнення української церкви до автокефалії - "розколом".

"Філарет ... говорить про те, що як тільки буде створено нову церковну структуру, до неї мають перейти Києво-Печерська лавра і Почаївська лавра", - зазначив Іларіон і додав, що це "може призвести до трагічних наслідків, оскільки віруючі просто не віддадуть лаври".

"Зараз близько 50 храмів канонічної Української церкви незаконно захоплені розкольниками (УПЦ КП - ред.), відбувається насильство над православними віруючими. А якщо розкольники почнуть захоплювати лаври. Тисячі людей зберуться, будуть захищати ці обителі, проллється кров", - заявив Іларіон.

Раніше Іларіон завляв, що у разі отримання Томосу може бути ствоено унію між православними, католиками та греко-католиками. Також він заявляв, що крім УПЦ (МП) в Україні "немає і не може бути канонічної православної Церкви".

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...