"Гібридна" війна триває: "Міністр закордонних справ" РПЦ лякає страшним кровопролиттям у разі автокефалії України

Невдячна справа переконувати українське суспільство у братній любові тих, з мовчазної малодушності, чи байдужості котрих, або навіть схвалення та благословення, нас вбивали і продовжують вбивати п’ятий рік поспіль.

Надання УПЦ автокефалії наче "може призвести до кровопролиття". Про це глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ заявив в інтерв'ю грецькому агентству церковних новин "Ромфеа", повідомляють Патріоти України з посиланням на "Интерфакс-Религия".

При цьому князь московської церкви називає київського Патріарха Філарета "лідером самопроголошеного Київського патріархату", а прагнення української церкви до автокефалії - "розколом".

"Філарет ... говорить про те, що як тільки буде створено нову церковну структуру, до неї мають перейти Києво-Печерська лавра і Почаївська лавра", - зазначив Іларіон і додав, що це "може призвести до трагічних наслідків, оскільки віруючі просто не віддадуть лаври".

"Зараз близько 50 храмів канонічної Української церкви незаконно захоплені розкольниками (УПЦ КП - ред.), відбувається насильство над православними віруючими. А якщо розкольники почнуть захоплювати лаври. Тисячі людей зберуться, будуть захищати ці обителі, проллється кров", - заявив Іларіон.

Раніше Іларіон завляв, що у разі отримання Томосу може бути ствоено унію між православними, католиками та греко-католиками. Також він заявляв, що крім УПЦ (МП) в Україні "немає і не може бути канонічної православної Церкви".

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...