Гібридний теракт: Експерт розповів, якою підлістю Путін може підняти ціну на нафту

Теракт або їх серія із застосуванням тактичної ядерної зброї, які може влаштувати Росія в Саудівській Аравії, може дестабілізувати нафтотрафік головної нафтовидобувної країни.

Для зростання вартості нафти Кремль може спричинити катастрофу або дестабілізацію в Саудівській Аравії. Ілюстрація:newsradio.com.ua

Для підняття ціни на нафту Путіну мало війни в Сирії та Лівії, потрібна катастрофа в Саудівській Аравії і дестабілізація її нафтопромислу. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив президент Центру глобальних досліджень "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар, повідомляють Патріоти України.

"Конфлікт в Сирії та Лівії не змінить тренд низької ціни на нафту. Поміняти тенденцію може тільки різке зростання дефіциту, який не можна буде швидко компенсувати", - сказав Гончар.

Експерт додав: "Єдиним, що може викликати зростання дефіциту нафти, може бути дестабілізація чи катастрофа в Саудівській Аравії".

Гончар вважає, що теракт або їх серія із застосуванням тактичної ядерної зброї може дестабілізувати нафтотрафік головної нафтовидобувної країни.

"Наприклад, російська сторона може анонімно передати ядерну зброю якійсь терористичній мережі для терактів в Саудівській Аравії. У пресі всі гріхи спишуть на терористів "Ісламської держави", - попередив він.

"Такі теракти вкладаються в логіку "гібридної" війни, яку зараз веде Росія проти світу", - підсумував експерт.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...