Гіркін розсекретив плани Кремля щодо захоплення сходу України

Екс-ватажок "ДНР" зізнався, що на початку бойових дій він був упевнений, що найближчим часом в Україну будуть введені регулярні війська Росії.

Ігор Гіркін. Фото: скріншот з відео.

Росія навесні 2014 року готувала відкрите вторгнення в східну частину України під виглядом і з символікою Миротворчих сил. Про це повідомив екс-ватажок підрозділів НЗФ «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), передають Патріоти України.
Гіркін зазначив, що на початку бойових дій він був упевнений, що найближчим часом в Україну будуть введені регулярні війська Росії. Він підкреслив: «Естественно, у меня были основания рассчитывать на „крымский сценарий“ для Донбасса и даже шире — на создание „Новороссии“. Вероятность прямой поддержки со стороны РФ на тот момент была очень высокая. Напомню, что на границах Украины на тот момент была сосредоточена крупная военная группировка ВС РФ».

При цьому екс-ватажок НЗФ додав, що на той момент «було безліч свідчень того, що військові вже наносять на бойову техніку емблеми «МС»-«Миротворчих сил». За його словами, він думав, що його головним завданням було забезпечення «проведення референдуму, а після нього РФ, так чи інакше, надасть пряму і дієву підтримку народному виступу».

Стрєлков розчаровано зазначив, що Росія відступила від початкового плану: «Отыграш назад» со стороны Кремля начался примерно с 26 апреля (напомню — мы зашли в Славянск 12 апреля, то есть прошло 2 недели с момента начала вооруженного противостояния). Насколько мне известно — в эти дни состоялось заседание Совбеза РФ, на котором было принято решение отложить ввод российских войск на Украину. А уже 7 мая… Москва полностью аннулировала планы свержения киевской хунты».

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...