"Гіві" підписав собі смертний вирок: В "Сомалі" готуються ліквідувати терориста, - "Інформаційний спротив"

Бойовики б'ють на сполох: в підрозділі фактично не діють "статути", "Гіві" все вирішує на свій розсуд.

Бойовик "Гіві". Фото: hromadskeradio.org.

Страти, побиття і приниження, підвали і безкарність останнім часом стали буденними для батальйону бойовиків "Сомалі", яким керує терорист з позивним "Гіві" (Михайло Толстих). В "контррозвідці ДНР" ( "МГБ ДНР") фіксують вкрай напружену обстановку в бандформуванні і не виключають, що найманці влаштують бунт і ліквідують свого ватажка. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомляє координатор групи "ІС" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

За його даними, бойовики б'ють на сполох: в підрозділі фактично не діють "статути", Толстих все вирішує на свій розсуд.

"При цьому відзначаються численні випадки рукоприкладства з боку "Гіві" до своїх підлеглих - від рядових терористів до командирів рот і своїх заступників, нерідко побиття відбувається перед строєм. "Військовослужбовці", які хочуть звільнитися зі служби чи перевестися в інший підрозділ, як правило, потрапляють під побиття командира, потім - на підвал", - пише Тимчук.

За його прогнозами, вже в кінці жовтня, коли у сотні найманців закінчуються контракти, можна очікувати бунту. В "МГБ ДНР" здивовані тим, що і командування бойовиків, і "прокуратура" навіть не хочуть зв'язуватися з "Гіві" - обстановка в батальйоні пущена на самоплив.

Більш того, в бандформуванні "Кальміус" склалася аналогічна ситуація. Особовий склад звинувачує командирів в боягузтві і пияцтві, скаржиться на доноси і процвітаюче кумівство.

Раніше повідомлялося, що колишній найманець в деталях написав про самодурство "Гіві" і його методах роботи з підлеглими. Ці слова підтвердили діючі найманці.

У серпні Гіві розповів про підготовку найманців до атак на всьому узбережжі, в тому числі в районі Маріуполя і прифронтового Широкино.

АЕС стануть безпечнішими: Британія будує перший в Європі завод з виробництва ядерного палива нового покоління

п’ятниця, 10 травень 2024, 8:22

Британія інвестує понад 250 млн дол у будівництво першого в Європі заводу з виробництва високопробного низькозбагаченого урану (HALEU). Про це пише Reuters. Зазначається, що новий тип палива буде необхідний для живлення наступного покоління ядерних ене...

У ворога підвищена утилізація артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 10 травня

п’ятниця, 10 травень 2024, 7:58

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 10.05.24 орієнтовно склали: