Гіві та моторол до відомства Авакова: Кремль все ще намагається зробити армійські корпуси "ЛДНР" "народною міліцією" в Україні, - Безсмертний

Ніяка амністія неможлива без демілітаризації і демобілізації.

Роман Безсмертний. Фото: rian.com.ua.

Питання перехідної юстиції, амністії, виборчого імунітету та виборчої безпеки поки не вдається погодити на засіданні політичної підгрупи. Про це Українській правді розповів представник України в політичній підгрупі Роман Безсмертний, передають Патріоти України.

"Маленькою частиною процесу перехідної юстиції є питання амністії, виборчого імунітету, безпеки виборчого процесу. Наприклад, амністія неможлива без демілітаризації і демобілізації", - сказав він. За словами Безсмертного, позиція протилежної сторони полягає в тому, що армійські корпуси мають стати народною міліцією. "З чим? З танками, БТРами?" – обурився він.

"Є п’ять умов проведення амністії згідно з міжнародною практикою. Починаючи від питання безпеки, закінчуючи фінансовим забезпеченням процесу, залученням в процес всіх учасників конфлікту. І тут виникає питання: а Росія і російські військові?", - сказав він.

"Далі. Передумовою є обмін незаконно утримуваних заручників і початок проведення правової процедури. Це ключові моменти, вони всі абсолютно неможливі до реалізації. Вони відкидають кожен пункт, не розуміють, що це за процес. І розмова втрачає сенс", - додав Безсмертний.

"Щодо амністії. Добре, ми запускаємо цей процес до українських учасників. А що на Донбасі роблять російські? Принцип правди і справедливості вимагає сатисфакції для людей, які потерпіли від дій моторол, козіциних і так далі. А що в цій ситуації, яку сатисфакцію можна отримати?" – сказав він.

Безсмертний також зазначив, що опоненти намагаються запропонувати застосувати до них ті ж принципи амністії, що застосовувалися до активістів Майдану. "Але на Майдані були неозброєні люди. Вони були на території, яка контролювалася офіційною владою. А тут, на окупованому Донбасі, озброєні люди, які не демобілізуються і не складають зброю", - зазначив він.

"Мені достеменно відомо": Цимбалюк розповів, навіщо Навальний повернувся до Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 12:30

Російський опозиціонер Олексій Навальний повертався в Москву із упевненістю в тому, що росіяни на руках понесуть його до Кремля. Таку заяву в інтерв’ю "Главкому" зробив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України. Журналіст додав, що раніше вв...

Вогонь не припиняється: Недзельський пояснив, чому Росія посилила наступ на Часів Яр

понеділок, 29 квітень 2024, 12:24

Окупаційна армія РФ суттєво посилила наступ на місто Часів Яр у Донецькій області. Путінські загарбники знищують населений пункт керованими авіабомбами, тож українським захисникам доводиться дуже важко на цій ділянці фронту, передають Патріоти України....