Годується з руки "Газпрому": Волонтери викрили одного з ідеологів "русского мира"

Директор так званого "Інституту країн СНД" Костянтин Затулін з 1996 року веде підривну антиукраїнську, українофобську діяльність, що обходиться російському газовому монополісту приблизно в $2 млн на рік.

Костянтин Затулін. Фото:theins.ruУкраїнські волонтери розкрили діяльність одного з головних і найбільш активних ідеологів "русского мира" - депутата Державної думи Костянтина Затуліна з правлячої партії "Єдина Росія". Про це повідомляє InformNapalm, зазначають Патріоти України.

Основна робота Затуліна полягає в управлінні організацією "Інститут країн СНД", який з 1996 року просуває інтереси Росії на Заході. За даними InformNapalm, недержавна організація живе за рахунок російської державної компанії "Газпром".

"Структура Затуліна надавала "інформаційно-аналітичні послуги". Спектр "послуг" охоплював всі заходи організовані цим Інститутом, написання "аналітичних записок" за зовсім далекими від "Газпрому" темами", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Інститут депутата Держдуми відпрацьовував теми мінських домовленостей, національного питання в Україні, економічні взаємовідносини України і Криму, перспективи розвитку "Л/ДНР" та інші.

Крім того, за гроші "Газпрому" структура Затуліна досліджувала питання "федералізації" України, мовної та релігійної ситуації в Україні, українських біженців в Німеччині і Польщі тощо.

За даними волонтерів, рік існування такого аналітичного антиукраїнського центру обходився "Газпрому" в 126 мільйонів рублів (2 млн доларів на рік).

Частина коштів пішла на існування сайту Інституту "materik.ru", на якому публікувалися аналітичні матеріали. Працівники Інституту брали участь і організовували різні конференції з українського питання і по країнах ШОС. Крім того, "Газпром" фінансував філію "Інституту країн СНД" в Києві - є виявляється і такий.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...