Голосування провалилося: Рада не змогла відправити у відставку першого суддю із запланованих сьогодні

За ухвалення рішення проголосували лише 160 народних депутатів при 226 мінімально необхідних.

Рада не змогла відправити у відставку першого суддю із запланованих сьогодні. Фото: УНІАН.

Верховна Рада України не змогла звільнити першого суддю з тих 34, яких планується звільнити сьогодні за порушення присяги. Так, на розгляд парламенту було винесено проект постанови №3581 про звільнення судді Кіровського районного суду Дніпра Наталії Овчаренко, однак це рішення підтримали лише 160 народних депутатів при 226 мінімально необхідних. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

Сьогодні Рада має намір звільнити 34 судді, які порушили присягу.

Також повідомляється, що фракція Опозиційного блоку підтримує необхідність реформи судової системи, але не братиме участь в голосуванні зі звільнення суддів на позачерговій сесії Верховної Ради 29 вересня 2016 року. Про це йдеться в заяві партії, зробленій сьогодні.

На думку опозиціонерів, Верховній Раді "пропонують зробити свідомо протизаконну дію".

"Відповідно до чинного Регламенту Верховної Ради, судді, що звільняються, повинні бути попереджені про таке засідання не пізніше, ніж за три дні до нього, що вже не було зроблено. Тепер всі рішення щодо їх звільнення будуть незаконними", – йдеться в коментарі партії.

Опоблок заявив, що не буде брати участь в засіданні, і не буде голосувати за це рішення.

Водночас повідомляється, що на засідання ВР у четвер з'явилося близько 10 депутатів, зокрема Юрій Бойко.

Як відомо, Президент Петро Порошенко звернувся до спікера ВР Парубія із проханням скликати до 30 вересня позачергове засідання Ради і включити до порядку денного питання про звільнення суддів.

"Слід звільнити за порушення присяги усіх суддів, щодо яких внесено подання ВРЮ, в тому числі причетних до незаконних арештів майданівців", - пояснив президент.

Парубій підписав розпорядження про скликання Верховної Ради на 29 вересня.

Фракція "Батьківщина" зокрема заявила, що буде голосувати за звільнення суддів на позачерговому засіданні парламенту, але партія має багато зауважень до призначення нових суддів.

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...