Голосування саботує Гройсман: У Раді почали шукати нового кандидата в прем'єри, - ЗМІ

Спікер начебто вимагає більше посад для своїх вінницьких соратників.

Ілюстрація:uapress.info

Сьогодні після обіду окремі лідери БПП і "Народного фронту" почали попередні консультації з народними депутатами на предмет можливості підтримки іншого - не Володимира Гройсмана - кандидата в прем'єр-міністри. Про це виданню LB.ua стало відомо з власних джерел, зазначають Патріоти України.

За словами співрозмовника те, що відбувається, обумовлено ситуацією, у якій дві політичні сили не можуть домовитися про доукомплектування кадрового складу нового Кабінету міністрів. Так, на сьогоднішній день вакантними залишаються посади міністра економіки та міністра енергетики. Ведуться суперечки і щодо Міністерства культури, куди БПП пропонує кандидатуру Євгена Нищука, "Народний Фронт" - В'ячеслава Кириленка. Що стосується окремих гравців, зокрема, Геннадія Зубка, його намагаються залишити в уряді, причому неважливо, на якій посаді.

На Банковій запевняють, що процес доукомплектації Кабміну саботує сам Володимир Гройсман, вимагаючи нібито більше посад для своїх вінницьких соратників. У Гройсмана цей факт спростовують.

Разом з тим, важко конкретизувати, кого в такі короткі терміни Банкова зможе запропонувати на посаду прем'єр-міністра. Відомо, що Юрію Луценку така пропозиція не надходила, а Олександр Турчинов - станом на вчорашній вечір - від аналогічної пропозиції відмовився.

У зв'язку з цим, єдиним можливим кандидатом є голова МЗС Павло Клімкін, що раніше називався одним з можливих претендентів на посаду.

Як відомо, кандидатуру Прем'єр-міністра Президенту повинні запропонувати фракції парламентської коаліції.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...