ГПУ направила Нідерландам незвичне доручення щодо Саакашвілі

Зразки голосу планують використовувати для розслідування кримінального провадження в Україні.

Євген Єнін. Фото: 5 канал.

Генеральна прокуратура України доручила правоохоронцям у Нідерландах взяти у екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі зразки голосу. Про направлення доручення повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін, передають Патріоти України із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Зразки голосу планують використовувати для розслідування кримінального провадження в Україні. "Кілька днів тому ми направили в Голландію міжнародно-правове доручення, в рамках якого голландській владі пропонується взяти у Саакашвілі зразки його голосу", - уточнив він.

Енин додав, що нідерландська сторона буде це робити самостійно. При цьому Саакашвілі може надати зразки тільки в порядку доброї волі. "Це його право. А якщо він відмовиться, то це в черговий раз розвінчаємо міф Саакашвілі про те, що він готовий співпрацювати з правоохоронними органами", - додав Єнін.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...