Гра в дурника: "Слова Тіллерсона про російську агресію в Україні викликають подив", - МЗС РФ

МЗС РФ заявило, що Росії нав'язують конфронтаційну парадигму відносин, і закликало до корінної зміни у них.

МЗС РФ. Фото: DT.ua.

У РФ відповіли на слова держсекретаря США Рекса Тіллерсона про російську агресію на сході України. Зокрема, в МЗС Росії зазначили, що такі висловлювання викликають подив. Відповідну заяву оприлюднено на сайті відомства, передають Патріоти України.

«С сожалением констатируем, что подобного рода оценки были озвучены на следующий день после заседания Совета Россия-НАТО на уровне постпредов, где, по признанию Генсекретаря альянса Столтенберга, «в открытой и конструктивной обстановке» состоялось содержательное обсуждение по широкому спектру вопросов. Видимо, к последующему «ритуальному танцу» в своем, натовском, кругу данная констатация отношения не имеет», — йдеться у заяві.

У зв'язку з цим в російському відомстві нагадали, що «на засіданні РРН в дусі відкритості по обидва боки були проведені брифінги по військовій побудов Росії і НАТО, натівці педалювали сюжет про «підвищення передбачуваності військової діяльності», обговорювалися і регіональні теми».

«Возникает закономерный вопрос — на какой «конструктив» в российско-натовских отношениях можно рассчитывать, когда альянс упорно продолжает действовать по старым лекалам, когда США и их союзники зациклились на наращивании своего военного присутствия на наших рубежах, оправдывая это необходимостью «сдерживания России»?» — зазначається у заяві.

МЗС РФ у зв'язку з цим заявило, що Росії нав'язують конфронтаційну парадигму відносин, і закликало до корінної зміни природи цього альянсу. Також Тіллерсон заявив, що США не скасують санкції до тих пір, поки РФ не виконає «Мінськ» і не поверне Крим Україні.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...