Грядуть "Аваківські" зміни: Міністр хоче скоротити понад сто генералів

Навесні Петро Порошенко зажадав від силових відомств проаналізувати структуру підрозділів. Арсен Аваков наразі пропонує реформу.

Арсен Аваков. Фото google.com

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков подав президенту на затвердження проект скорочення генеральських посад. Про це Аваков повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Зокрема, міністр пропонує наступні скорочення:

Прикордонна служба (з чисельністю близько 42 тис. осіб): було - 74 генерали, пропонується залишити -14.

Національна гвардія (46 тис. осіб): було - 38, пропонується - 18.

Служба з надзвичайних ситуацій (73 тис. осіб): було - 27, пропонується - 21.

Національна поліція і МВС (175 тис. осіб): було - 57, пропонується - 42.

"Разом з усім воєнізованим і правоохоронним формуванням, що входять в сферу управління МВС пропонується провести скорочення штатів генеральських посад і звань зі 194 до 95", - зазначив Аваков.

"Ми поважаємо наших бойових і заслужених генералів! І тим важливіше ця реформа кадрової військової вертикалі. Менше пакетних бюрократичних структур і амбіцій. Більше уваги на тих, хто виконує завдання під керуванням нечисленного, але високопрофесійного і гідного генералітету.
Непрості останні роки показали, хто є хто - і визначили одну з найважливіших парадигм успіхів і перемог у військовій сфері - повага до бійця і офіцера. Повазі до офіцера і його військових звань. Званню, яке не є розмінною монетою на паркетно-штабному ярмарку марнославства - а звання, які поважають у військах і в суспільстві - яке потрібно заслужити доблестю, честю і наполегливою працею. В цьому суть розпочатої президентом реформи структурних співвідношень звань в воєнізованих і правоохоронних формувань. МВС готові до цієї реформи на всіх рівнях - і підтримуємо", - написав міністр.

Аваков хоче скоротити сотню генералів МВС - фото 1

Нагадаємо, у квітні цього року президент України Петро Порошенко зажадав від силових відомств проаналізувати структуру підрозділів та надати пропозиції щодо скорочення командного складу.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...