Гройсман придумав як зробити так, щоб українці платили за "комуналку" у 2-3 рази менше

Модернізація і зниження обсягів споживання - це ті два кити, на думку прем'єра, що через 3-5 років зменшать діру в кишенях українців.

Володимир Гройсман. Фото: korrespondent.net.

Середній рахунок за комунальні послуги у кожного жителя України може бути знижений через 3-5 років в 2-3 рази. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з мерами українських міст, повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Наше спільне завдання - енергоефективність: модернізація плюс зниження обсягів споживання. І тоді середній рахунок для кожного українця може впасти в 2-3 рази", - сказав глава Кабміну, зазначивши, що енергоефективність дасть тисячі робочих місць в кожному регіоні.

Прем'єр нагадав, що Кабмін встановив граничну ціну на газ, але компанії-постачальники можуть купити паливо дешевше, якщо контракти; можна використовувати українську ГТС.

"Кожне комунальне підприємство саме робить розрахунки. Можете ставити будь-які тарифи, хоч набагато нижче: але не можна продавати те, що коштує 1 гривню за 20 копійок - 80% доведеться чимось покривати. Якщо це робити, то скоро підприємство стане банкрутом. Тому популізм грає проти розвитку і реформ", - заявив Володимир Гройсман.

Мета армії РФ - не Харків: Військовий аналітик пояснив справжній задум ворога

субота, 11 травень 2024, 12:28

Російські окупаційні війська не мають на меті захопити Харків, водночас намагаються максимально понівечити місто обстрілами та зробити його непридатним для проживання. Спробами наступати на півночі Харківщини росіяни хочуть відвернути Сили оборони Укра...

Запеклі бої тривають: Сили оборони вибивають росіян із "сірої зони" на Харківщині

субота, 11 травень 2024, 12:26

На півночі Харківщини утворилася так звана "сіра зона". За словами очільника Ради резервістів Сухопутних військ Івана Тимочка, після відступу противника восени 2022 року, ЗС РФ не зупинилися ідеально по лінії кордону, пише "Еспресо". "Станом на сьогод...