Гройсман розповів, чому Ryanair пішла з України

Фактично прем'єр-міністр звинуватив Міністерство інфраструктури у непрофесійності.

В.Гройсман. Фото: 112.

Авіакомпанія Ryanair пішла з України, оскільки Міністерство інфраструктури підписало з нею меморандум, однак його умови ні з ким попередньо не обговорювалися. Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у коментарі виданню "Новое время", передають Патріоти України.

Планувалося, що з жовтня 2017 року українці також зможуть подорожувати найдешевшим європейським лоукостом Ryanair. Літаки ірландської авіакомпанії планували здійснювати рейси з аеропортів Києва та Львова до низки європейських країн за досить привабливими бюджетними цінами.

10 липня стало відомо, що відомий ірландський лоукостер Ryanair може оголосити про скасування авіапольотів в Україну.

Згодом на сайті авіакомпанії Ryanair зникла можливість придбати квитки з України у країни Європи і назад. Ввечері 10 липня з’явилося повідомлення про те, що Ryanair йде із України через недотримання раніше досягнутої угоди із Міністерством інфраструктури України та посадовцями аеропорту "Бориспіль".

"Я залучив інвестиційний офіс, уряд, Мінінфраструктури, плюс аеропорт Бориспіль. І дав доручення Мінінфраструктури: розробити стратегію розвитку аеропортів. У Києві повинен бути міжнародний хаб Бориспіль, міський аеропорт й, наприклад, Гостомель. Гостомель може стати лоукост-аеропортом, який збільшить наш спільний потенціал удвічі-тричі, але цим треба займатися", – наголошує очільник Кабіміну.

Водночас посадовець підкреслює, що домовленості з Ryanair необхідно досягати на взаємовигідних для держави й приватного перевізника умовах.

За його словами, це завдання він поставив перед Мінінфраструктури, перед офісом інвестицій та аеропортами.

- Я не знав про підписаний міністром меморандум з авіакомпанією, я його в очі не бачив. Дізнався про нього, коли вже розгорівся скандал. Спочатку міністерство запропонувало умови, які ні з ким попередньо не обговорювалися. І це призвело до того, що Ryanair сказав: ми не будемо вести з вами переговори — мовляв, ви написали, так от і виконуйте. Це була слабка переговорна позиція від самого початку, – додав Гройсман.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...